Warning: Table './energie_info/txp_log' is marked as crashed and should be repaired select host from txp_log where ip='54.227.5.198' limit 1 in /home/energie/domains/energiekeuzes.nl/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 85

Warning: Table './energie_info/txp_log' is marked as crashed and should be repaired insert into txp_log set `time`=now(),page='/benzineverbruik/berekenen/',ip='54.227.5.198',host='ec2-54-227-5-198.compute-1.amazonaws.com',refer='',status='200',method='GET' in /home/energie/domains/energiekeuzes.nl/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 85
Benzineverbruik berekenen

Benzineverbruik berekenen

Wanneer men een andere auto aanschaft, het maakt hierbij niet uit of dit een nieuw of een reeds gebruikt exemplaar is, is het handig om te weten wat het benzineverbuik van deze auto bedraagt. Op die manier kan men namelijk redelijk inschatten hoever men met bijvoorbeeld een volle tank kan rijden.

Om een dergelijke rekensom te kunnen maken dient men, nadat de tank van de auto volledig is volgetankt, de kilometerteller op nul te zetten. Bij een volgende tankbeurt kijkt men hoeveel kilometers men heeft gereden en hoeveel liters benzine er bijgetankt moeten worden. Door het aantal gereden kilometers te delen door het aantal liters benzine die men heeft verbruikt krijgt men als uitkomst het benzineverbruik van de auto te zien.

Het is echter aan te raden om het niet bij slechts één berekening te houden maar dit gedurende een langere periode bij te houden. Op die manier krijgt men een duidelijker beeld omdat men dan waarschijnlijk ook met verschillende rijomstandigheden te maken heeft gehad die het benzineverbruik kunnen beïnvloeden. Zo is het rijden van enkel korte ritten minder zuinig dan het maken van een lange reis. Verder kunnen sommige weersomstandigheden ervoor zorgen dat het verbruik van benzine hoger uit zal vallen zoals bijvoorbeeld harde wind of kou.

Wanneer men bovendien het benzineverbruik van een auto wil berekenen is het aan te raden dit te doen op het moment dat deze auto door slechts één en dezelfde bestuurder wordt bestuurd. Elke bestuurder heeft namelijk een eigen rijstijl ontwikkeld die eveneens van invloed kan zijn op het benzineverbruik van een auto. Twee auto’s van een gelijk merk en een gelijk type kunnen dan ook een verschillende benzineverbruik laten zien wanneer ze door verschillende mensen worden bestuurd.

 
Bekijk ook eens
radiatoren verwarming

Radiatoren verwarming

De radiator van een verwarming werkt volgens het principe van een warmtewisselaar. Het medium (meestal;...

Lees meer

Openhaardhout opslag

Het hout dat wordt gestookt in een openhaard wordt meestal in blokken in de haard...

Lees meer