Aardgasverbruik

AardgasverbruikHoogte van het Aardgasverbruik

Wil je meer weten over het onderwerp Aardgasverbruik? Hoeveel gas een huishouden of bedrijf verbruikt hangt van een groot aantal factoren af. Enkele belangrijke factoren zijn: het aantal doeleinden waarvoor aardgas als brandstof wordt gebruikt, door hoeveel personen dit gebeurt of hoe groot de ruimte is die door middel van het gas moet worden verwarmd. Verder speelt het rendement van de gebruikte apparaten een doorslaggevende rol in het uiteindelijke aardgasverbruik. Levert bijvoorbeeld een verwarmingsketel een hoog rendement dan zal er minder aardgas nodig zijn dan wanneer een dergelijke ketel niet energiezuinig zou zijn.

overstappen banner

 

Aardgasverbruik afhankelijk van isolatie

Een ander belangrijk aspect dat het aardgasverbruik kan beïnvloeden is de mate waarin een woning of gebouw is geïsoleerd. Hoe beter er immers is geïsoleerd (dubbel glas, spouw- en dakisolatie en geen kieren en spleten waarlangs warmte naar buiten kan ontsnappen) hoe minder gas er nodig is omdat de verwarming dan minder vaak en minder lang hoeft te branden om een comfortabel leefklimaat te behouden.

 

Aardgasverbruik in flats

Maar ook aardgasgebruikers die in een flat wonen omringd door andere appartementen zullen minder gas verbranden dan bijvoorbeeld gebruikers die in een vrijstaande woning op een open vlakte wonen. De woning zal dan immers sneller afkoelen waardoor de verwarming vaker moet branden en er dus meer gas zal worden gebruikt.

 

Aardgasverbruik en aantal personen

Het aantal personen binnen een huishouden is eveneens een factor die de mate van het gasverbruik beïnvloed. Wanneer namelijk dagelijks twee mensen gebruik maken van een warme douche, een kooktoestel en een verwarmingsketel op gas zal hier normaal gesproken minder worden gebruikt dan wanneer er zes mensen elk gedurende een even lange tijd onder de douche staan, eten bereiden en de verwarming aan hebben staan.

samenom banner