Afzuiging badkamer

Afzuiging badkamer aanbrengen

Is in je badkamer de Afzuiging badkamer goed geregeld? Niets is zo vervelend als een vochtige badkamer vooral als er nog mensen na je van de badkamer gebruik moeten maken. Een goede afzuiging is belangrijk ook voor het stucwerk, de tegels en de bekleding van de badkamer. Bij een vochtige ruimte heb je sneller kans op schimmels, een goede afzuiging kan dit voorkomen.

overstappen banner

 

Afzuiging badkamerAfzuiging badkamer systemen

Er zijn verschillende systemen die voor een badkamer geschikt zijn op de markt. Er zijn ventilatoren in de handel waarbij je zelf de toegestane lucht vochtigheidsgraad in de badkamer kunt instellen, de ventilator kan al ingeschakeld worden terwijl je aan het douchen bent of een bad neemt. Een voordeel is dat je niet terug hoeft om de ventilator uit te zetten, deze schakelt zichzelf uit als de ingestelde vochtigheidsgraad bereikt is. Deze ventilator is ook te koop met een automatische inschakeling als het licht in de badkamer aangaat en een keuze voor uitschakeling bij vochtigheidsgraad of vooraf ingestelde nalooptijd.

 

Afzuiging badkamer geluid

Een ventilatorsysteem in het huis kan hoger gezet worden als men gaat douchen, een nadeel is wel dat het systeem dan op de hoogste stand gezet moet worden waardoor het tamelijk luidruchtig systeem door het hele huis hoorbaar is, dit is vooral een nadeel als er nog mensen in bed liggen of naar bed willen gaan. Bovendien moet na ongeveer een half uur de ventilatie weer teruggedraaid worden. Ook een ventilatie die werkt op het licht is minder geschikt omdat de lamp moet blijven branden tot het vocht is verdwenen en nadien uitgedaan moet worden.

samenom banner