Afzuiging

Hoe werkt Afzuiging precies?

Voor een schone stofvrije en dampvrije omgeving is een goede afzuiging noodzakelijk. Niet alleen in de keuken van een particuliere woonruimte waar een goede afzuiging zorgt voor de afvoer van wasem zodat de muren en ramen droog en schoon blijven. Of waar in vele huizen tegenwoordig een luchtreiniging systeem aanwezig is dat door circulatie de vieze lucht verwijdert en schone lucht in huis blaast. Ook op verschillende werkterreinen is een goede afzuiging belangrijk voor een gezonde werkomgeving.

overstappen banner

 

Afzuiging toepassingen

De afzuiging binnen de verschillende sectoren is aangepast op het bedrijf zodat waar gewenst stof, damp of beiden afgevoerd kunnen worden. Een zuivere werkomgeving is een vereiste volgens de ARBO wet, elk bedrijf moet zorg dragen voor een gezonde werkomgeving en de omgeving om het bedrijf heen. Een goede afzuiging speelt op de wensen en regels van de ARBO in. Er is aandacht besteedt aan de verspreiding van het geluid om gehoorschade zoveel mogelijk te beperken. Waar men vroeger elkaar niet kon verstaan op de werkvloer en zelfs de omgeving het geluid van de afzuiging kon horen zijn er nu aangenaam fluisterstille afzuigingsystemen op de markt.

 

AfzuigingAfzuiging systemen

Veel afzuigsystemen zijn voorzien van vuilafvoer/verwerkingssystemen wat ze voor bedrijven een gewild item maken. Niet alleen wordt de omgeving schoon gehouden het systeem verwerkt het afval. In de meeste afzuigingsystemen zit een automatische filterreiniging zodat de afzuiging niet vastloopt.
Er zijn aangepaste afzuigingen voor diverse materialen zoals papier, stof, hout, kunststof enzovoorts. Ook zijn er verschillende capaciteiten verkrijgbaar voor de grote en kleine bedrijven.

samenom banner