Antieke kachel

Sinds enkele jaren is er een nieuwe trend ontstaan in de wereld van de woninginrichting: men laat oude tijden herleven door allerlei stijlen en voorwerpen uit het verleden in het moderne interieur te plaatsen. Men kan hierbij kiezen voor een compleet interieur met oude elementen of met elementen die tenminste de uitstraling van vroeger hebben (de zogenaamde retro look). Maar ook een combinatie van dergelijke elementen met moderne meubelstukken is weer helemaal in.

overstappen banner

De vraag naar oude en antieke kachels is de laatste tijd dan ook weer groter geworden. Aangezien er echter echte antieke kachels maar ook replica’s op de markt worden gebracht, en vaak tegen eveneens forse bedragen worden verkocht, is het aan te raden goed op te letten bij de aanschaf van een dergelijke kachel. Is men niet zeker of een kachel daadwerkelijk antiek is doet men er goed aan een deskundige te raadplegen.

Door een antieke kachel te kopen bij een erkend antiquair is het risico op een miskoop tot een minimum beperkt. Gaat men in zee met een verkoper van antieke kachels op bijvoorbeeld een tweedehands site op het internet of een koopman op een rommelmarkt dan bestaat de kans dat men met een namaak product wordt opgescheept waar men wel een bedrag voor moet betalen dat gelijk staat aan de prijs van een echt antieke kachel.

Heeft men dan eindelijk de antieke kachel van zijn of haar dromen weten te bemachtigen dan moet men zich wel bedenken dat het rendement van een dergelijke kachel niet te vergelijken is met de moderne kachels die immers van allerlei snufjes zijn voorzien om energie te besparen en toch een hoog rendement te genereren.

samenom banner