Antieke schouwen

Sommige woningen of vertrekken vragen gewoon om het plaatsen van een antieke schouw. Een antieke schouw straalt immers allure en klasse uit. Vroeger werden er immers prachtige vervaardigde schouwen geplaatst in de woningen van de mensen die het konden betalen. In vrijwel alle gevallen betreft het hier mensen die over voldoende financiƫle middelen en aanzien beschikten.

overstappen banner

Door het gebruik maar ook door het verwijderen van de antieke schouwen kunnen er beschadigingen zijn ontstaan. Om deze te kunnen herstellen heeft men heel specifieke kennis van zaken nodig. Het restaureren van een antieke schouw kan men dus het beste overlaten aan een expert. In sommige gevallen bieden de verkopers van antieke schouwen deze niet alleen te koop aan maar zijn de schouwen eerst ook grondig gerestaureerd.

Wanneer een restauratie van een antieke schouw goed is gebeurd dan heeft men authentieke en oude materialen gebruikt. Zou men dit immers niet doen dan is de kans aanwezig dat men kan zien waar de schouwen zijn gerestaureerd. Aangezien men vaak veel geld voor antieke schouwen moet betalen is dit niet wat de koper van een antieke schouw voor ogen heeft. De antieke schouwen zullen namelijk het pronkstuk van hun woning gaan worden waar alle blikken op gericht zullen zijn.

Heeft men een antieke schouw in de woning en is deze aan restauratie toe dan kan men bij verschillende bedrijven terecht voor oude bouwmaterialen. Op die manier kan men de schouw op authentieke wijze (laten) herstellen. Na een goede restauratie of opknapbeurt kunnen antieke schouwen vaak weer jaren mee.

Om een passende schouw voor een woning te kunnen vinden dient men te kijken naar het interieur en de sfeer de ruimte waarin deze moet worden geplaatst. Elke schouw heeft immers een eigen uitstraling waarbij de kleur, de vorm en het formaat een grote rol spelen. Dit geldt natuurlijk ook voor een antieke schouw. Maar omdat men een bestaande schouw wil plaatsen, die dus een karakteristieke look heeft, moet men er heel zeker van zijn dat deze uitstraling ook past bij de woning, de ruimte waarin deze wordt geplaatst en natuurlijk bij de persoonlijke smaak.

Er worden echt antieke schouwen te koop aangeboden, al dan niet gerestaureerd, maar ook schouwen die een antieke uitstraling hebben. Het verschil tussen beide soorten zit echter niet alleen in de leeftijd van de betreffende schouw maar vooral in het prijskaartje dat er aanhangt. Toch zijn er ook, minder betrouwbare aanbieders van schouwen, die een replica van een antieke schouw aanbieden voor de prijs van een daadwerkelijk oude schouw. Men betaald dan veel geld voor alleen een antieke look.

Wanneer men dus een antieke schouw wil aanschaffen doet men er goed aan zich eerst goed te oriƫnteren en voor te laten lichten. Op die manier is de kans het kleinst dat men met een kluitje in het riet zal worden gestuurd. Vaak kan men via het internet wel achterhalen of een bepaalde verkoper echt antieke schouwen van de hand doet of dat dit schouwen zijn met een antieke uitstraling.

Het plaatsen van een antieke schouw vereist extra voorzichtigheid en accuratesse. Men heeft immers met een kostbaar interieur element te maken dat de blikvanger van het huis of tenminste de kamer gaat worden. Beschadigingen of een onjuiste plaatsing kunnen dan ook niet worden veroorloofd.

samenom banner