Auto brandstof

Auto brandstofAlles over auto brandstof

Wil je meer weten over auto brandstof, wij vertellen je er alles over! Het rijden in een auto kost geld. Niet alleen de aanschaf, het onderhoud, de verzekering en eventueel de APK maar met name de brandstof doet hierbij een flinke duit in het zakje. Bij de aanschaf van de auto kan het echter lonend zijn om een auto te kiezen die een brandstof gebruikt waar men voordeliger mee kan rijden.

overstappen banner

 

Auto brandstof verschilt

Vandaag de dag komt men auto’s op de weg tegen die op benzine, diesel of LPG rijden maar ook steeds meer die hybride zijn. Een hybride auto rijdt op benzine maar deze wordt ondersteund door een elektromotor. Op dei manier is een dergelijk auto heel zuinig met brandstof en dus beter voor het milieu.

 

Auto brandstof benzine

Auto’s die op benzine, LPG of diesel rijden zijn in verhouding tot de hybride variant veel minder zuinig met de brandstof en produceren bovendien veel CO2, roet en andere vervuilende stoffen. De hybride auto is het minst vervuilend. Hierop volgt een auto die rijdt op LPG en die is voorzien van een G3-installatie samen met een auto op benzine die de beschikking heeft over een driewegkatalysator en een auto op diesel die uitgerust is met een roetfilter.

 

Auto brandstof LPG

Auto’s op LPG zonder deze G3-installatie of een auto op benzine zonder katalysator zijn in vergelijking tot de voorgenoemde aanzienlijk slechter voor het milieu maar de grote koploper op het gebied van vervuilen is toch de auto op diesel die niet is voorzien van een roetfilter.

 

Oude auto’s

De auto’s die het meest vervuilend zijn, zijn voertuigen die voor 2001 zijn gefabriceerd. Wanneer men een andere auto wil aanschaffen doet men er goed aan een exemplaar te kiezen dat zo nieuw mogelijk is. De beste keuze zou uiteraard een hybride auto zijn omdat deze niet alleen het milieu minder belast maar ook brandstof (tot wel 40%) , en dus geld kan besparen.

samenom banner