Auto op zonne-energie

Hoewel de link niet erg voor de hand ligt heeft zonne-energie een belangrijke verbintenis gesloten met de elektrische auto. Namelijk alleen wanneer een men groene )en dus duurzame en schone) energie tank voor een elektrische auto dan mag men spreken van echt duurzaam rijden. Op deze manier kan geld besparen op de brandstofrekening van de auto en milieuvriendelijk rijden hand in hand.

overstappen banner

Wanneer men bijvoorbeeld een carport heeft kan men daarop zonnepanelen of zonnecollectoren plaatsen die er dan voor zorgen dat men thuis groene stroom kan leveren aan de elektrische auto. Het grote voordeel hiervan is dat men niet alleen meer in de rij hoeft te staan bij een druk tankstation maar gewoon thuis vrijwel gratis kan tanken.

Deze manier van rijden levert geen CO2-uitstoot op voor het milieu evenmin gebeurt dit door het opwekken van de elektriciteit die nodig is voor de auto. Verder worden er geen fossiele brandstoffen (die steeds schaarser worden) gebruikt voor de opwekking van elektriciteit.

Een andere manier om op zonne-energie te rijden is door zonnepanelen direct op de auto te plaatsen. Op deze wijze hoeft men helemaal niet meer te gaan tanken. Het enige nadeel aan deze manier van energie opwekken is dat de auto niet zo hard kan rijden als een voertuig dat op gas, diesel of benzine rijdt. Bovendien kan men auto rijden zonder afhankelijk te zijn van de olieprijzen en de olieproducenten.

Het aanbrengen van zonnepanelen op een auto kost weliswaar een behoorlijk bedrag maar dit heeft men er na enkele jaren, zeker wanneer men veel kilometers per jaar rijdt, al terugverdiend. Er bestaan ook allerlei voordelen van overheidswege wanneer men een dergelijke schone auto aanschaf.

samenom banner