Badkamer radiator

Vandaag de dag wordt een badkamer niet alleen maar gezien als een plaats om een douche of bad te nemen maar ook als ruimte waar men even kan ontspannen. De uitstraling en het comfort van een badkamer wordt daardoor steeds belangrijker. Men besteedt dan ook steeds meer aandacht aan de indeling, het te gebruiken sanitair en natuurlijk ook aan de verwarming. Niemand wil immers graag in een kille badkamer langere tijd verblijven laat staan gaan genieten van een bad of douche.

overstappen banner

Een mooie radiator staat dan ook steeds vaker op het verlanglijstje van een aan te leggen badkamer. Uiteraard is de keuze van een radiator afhankelijk van de ruimte die men ter beschikking heeft. In een kleine badkamer zal een radiator namelijk al snel veel ruimte in beslag nemen. Hier kan men in veel gevallen beter kiezen voor een vloerverwarming in plaats van een radiator.

Heeft men een groter oppervlak om op te werken dan kan men kiezen voor zowel een conventionele radiator als voor een zogenaamde design radiator. Een design radiator is in de regel wat strakker en modieuzer van ontwerp in vergelijking tot de standaard radiatoren. Ze kunnen, in plaats van de badkamer ontsieren, er prima voor zorgen dat de badkamer juist een mooiere uitstraling krijgt. Bovendien kunnen een aantal design radiatoren ook gebruikt worden om hand- of baddoeken op te hangen.

Maar of men nu kiest voor een standaard- of een design radiator het is altijd erg belangrijk dat deze gemaakt is van materiaal dat bestand is tegen vocht. Is dit namelijk niet het geval dan loopt men het risico dat de radiator al na een korte tijd zal gaan roesten.

samenom banner