Badkamer verwarming

Op het moment dat men een bad of een douche wil nemen wil niet alleen maar warm water maar, zeker op koude dagen, ook dat het heerlijk warm is in de badkamer. Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer kan men ten behoeve van de verwarming zowel kiezen uit een design radiator als voor het aanleggen van vloerverwarming.

overstappen banner

Het oppervlak van de badkamer en de persoonlijke voorkeur spelen bij deze keuze een doorslaggevende rol. Indien men namelijk een kleine badkamer heeft is het aan te raden om voor de vloerverwarming te kiezen. Dit bespaart namelijk ruimte terwijl de badkamer toch optimaal verwarmd kan worden. Is de badkamer groter dan bepaald met name de persoonlijke smaak of men kiest voor een vloer- of design verwarming. In een aantal gevallen kan een design radiator zelfs iets toevoegen aan de sfeer in de badkamer.

In een reeds bestaande badkamer kan men in de meeste gevallen de radiator die al aanwezig is vervangen door een design model. Wil men de vloer van de badkamer gaan veranderen dan is het tevens mogelijk om een vloerverwarming aan te leggen en zo meer ruimte te creƫren. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming waaronder een aantal die op een verouderde tegelvloer kunnen worden gelegd en daarna worden afgedekt met een nieuwe vloer.

Voor het gebruik in een badkamer is het echter voor zowel de design radiator als de vloerverwarming van belang dat ze geschikt zijn om gebruikt te worden in een vochtige ruimte. Het materiaal moet niet gaan roesten of op een andere manier gaan reageren op het aanwezige vocht. Een deskundige op het gebied van verwarming en/of sanitair kan hierover de nodige adviezen geven.

samenom banner