Benzineverbruik scooter

Wat is het Benzineverbruik scooter?

Benzineverbruik scooter is eenvoudig te berekenen. De Benzineverbruik scooter is afhankelijk van onder andere jr rijstijl Net als bij alle gemotoriseerde voertuigen die rijden op benzine is het verbruik van brandstof afhankelijk van een aantal factoren. Dit betekent dat twee scooters die van hetzelfde merk en type zijn toch een ander benzineverbruik kunnen laten zien.

overstappen banner

 

Bepalende factoren Benzineverbruik scooter

Enkele factoren die het benzineverbruik beïnvloeden zijn dan ook:

– De rijstijl van de scooterrijder: rijdt men namelijk altijd met het gas vol open dan zal de scooter meer benzine verbruiken dan op het moment dat iemand rustiger zal rijden.

– De belasting van de scooter speelt eveneens een belangrijke rol. De scooter zal immers meer benzine verbruiken wanneer er twee mensen op zitten in plaats van enkele de bestuurder.

– Het soort motorblok waarmee een scooter is uitgerust. Een viertaktmotor is namelijk een stuk zuiniger dan een tweetaktmotor.

 

Rijstijl bepaald het Benzineverbruik scooter

Het benzineverbruik van een scooter heeft echter in grote mate te maken met het gedrag van de bestuurder. Om meer benzine te kunnen besparen is gedisciplineerd rijden vereist. Scooters worden echter meestal bestuurd door jonge mensen die graag indruk willen maken op vrienden en leeftijdsgenoten. Dit komt het benzinevetbuik echter zeker niet ten goede.

 

Benzineverbruik scooterRustige rijstijl is gunstig voor het Benzineverbruik scooter

Door niet vol gas te rijden en een constante snelheid aan te houden verbruikt de benzinemotor aanzienlijk minder brandstof dan wanneer men vol gas rijdt en plotseling op de rem gaat staan. Fel optrekken kan eveneens het verbruik van benzine aanzienlijk verhogen. Een rustige rijstijl, waarbij het gas maar voor driekwart wordt opengedraaid kan soms wel 20% benzine besparen. Dit is niet alleen gunstig voor de portemonnee van de scooterbestuurder maar zeer zeker ook voor het milieu die namelijk met minder uitstoot van CO2 te maken krijgt.

samenom banner