Beste warmtepompdroger

Wat is beste warmtepompdroger?

Wil jij weten wat de beste warmtepompdroger van dit moment is?
Lees deze tips, koop een goede en betaalbare warmtpompompdroger met een laag energie verbruik.
Overigens, een warmtepompdroger is iets anders dan een warmtepomp.

overstappen banner

Warmtepompdroger voor je huis kopen

Als je een warmtepompdroger voor je huis of vakantiehuis koopt, is het allereerst natuurlijk belangrijk om de eigenschappen van de machine te begrijpen. Energie weetjes: Zo is dit type droger een stuk energiezuiniger dan traditionele (condens)drogers, maar ligt de aanschafprijs in de meeste gevallen wel aanzienlijk hoger. Bovendien worden ze niet aan de muur bevestigd. En, je moet regelmatig de condensorspoelen schoonmaken, die schoon moeten zijn voor een optimale werking.

Nieuwe generatie warmtepompdrogers

Het belangrijkste verschil tussen traditionele en warmtepompdrogers is dat warmtepompen de warme lucht die ze produceren hergebruiken. Conventionele drogers daarentegen gebruiken warmte om het droogproces te versnellen en pompen voortdurend nieuwe lucht naar buiten. Warmtepompen besparen energie door minder energie te gebruiken en zijn vriendelijker voor je kleren. Warmtepompen doen er echter langer over om je kleren te drogen dan traditionele drogers.

Hergebruiken van de lucht, duurzaam

Traditionele drogers hebben een ventilatieopening aan de achterkant die warme, vochtige lucht uit de machine pompt. Warmtepompdrogers hergebruiken deze lucht echter voor het drogen. De warmtepomp en het waterreservoir zijn vergelijkbaar met die van koelkasten en airconditioners.

Ze zijn energiezuiniger dan traditionele drogers

Zoals gezegd zijn warmtepompdrogers een stuk energiezuiniger dan bij andere modellen het geval is. Warmtepompdrogers zijn hierdoor een efficiënte keuze voor iedereen die wil besparen op energiekosten. Dat komt omdat ze minder elektriciteit gebruiken om de compressor te laten draaien, en ze verspillen ook zo min mogelijk warmte. Het is dus een relatief duurzame manier van drogen, maar er wordt nog steeds energie verbruikt.

Warmtewisselaars

Warmtepompdrogers gebruiken twee warmtewisselaars om kleren te drogen in plaats van één. Door dit proces kan de droger kleding efficiënter drogen. Dit type droger gebruikt ook een water opvangbak om water van de kleren op te vangen terwijl ze drogen.
Een ander groot voordeel van warmtepompdrogers is dat ze geen ventilatiebuizen nodig hebben. Je hoeft niet in de buitenkant van het gebouw te snijden om ontluchtingspijpen te installeren. Bovendien zuigen ze de lucht niet naar binnen, zoals bij conventionele drogers. Dit bespaart energie die anders verspild wordt aan het verwarmen van de lucht in huis.

ENERGY STAR gecertificeerde drogers, voorzien van anti-kreuktechnologie

ENERGY STAR gecertificeerde drogers bevatten vochtsensoren die energie en tijd besparen. Ze hebben ook functies als antikreuktechnologie en slimme instellingen voor gemakkelijke bediening. Afhankelijk van je behoeften kun je de optie eco of speed kiezen voor een sneller of langzamer droogproces. Je kunt ook kiezen tussen ventless en hybride modellen. Je kunt betrouwbare merken vinden zoals Whirlpool, Amana en Whirlpool die veel functies en modellen bieden.

Drogen van kleding

Behalve energiezuinig zijn warmtepompdrogers ook briljant in het drogen van kleding. Ze hebben een zachte verzorgingsfunctie om delicate kleding te drogen, een jeanscyclus om jeans gelijkmatig te drogen, en anti-kreuktechnologie om de noodzaak van strijken te verminderen. Sommige hebben zelfs een roestvrijstalen trommel om het geluid te verminderen en stiller te werken. Roestvrijstalen trommels zijn ook duurzaam en geven geen vlekken of corrosie.

Ze zijn duurder dan traditionele drogers

Traditionele drogers zijn voor sommige huishoudens nog steeds de voordeligste optie. Maar als je ze slechts af en toe gebruikt of in een klein huis woont, zijn ze misschien niet de meest kosteneffectieve optie voor jou. Hoewel traditionele drogers vooraf minder kosten, hebben ze hogere gebruikskosten, zeker met de hogere energieprijzen van dit moment.

Warmtepompdrogers kunnen niet aan de muur worden bevestigd

In tegenstelling tot traditionele drogers kunnen warmtepompdrogers niet aan de muur worden gemonteerd, wat betekent dat je ze op de grond moet zetten. Ze zijn te zwaar om te monteren en vereisen ondersteuning en ventilatie die niet door een muur wordt geboden. Ze zijn daarom minder geschikt om bijvoorbeeld te plaatsen in een huisje met jacuzzi of sauna. De wellness faciliteiten nemen al veel ruimte in en het energie verbruik van dit type wellness huisjes is al hoog.
Bovendien zijn ze te groot om op beugels gemonteerd te worden. Je kunt ze echter soms wel bovenop een voorlader monteren. Dan kun je de wasmachine gebruiken als platform voor het droogproces.
Kortom: er valt veel te kiezen als het aankomt op warmtepompdrogers. Om de keuze net even iets eenvoudiger te maken hebben wij een aantal van de beste modellen warmtepompdrogers voor je op een rij gezet!

Bosch WTU87675NL

Deze warmtepompdroger van Bosch behoort tot de absolute topdrogers binnen het segment. De droger komt met een aanzienlijk prijskaartje, maar hier krijg je dan ook het maximale wat je kunt verwachten voor terug. Zo is de WTU87675 een van de zuinigste drogers op de markt en is de trommel geschikt voor wasgoed tot 8 kilo. Hierdoor was je zonder enige moeite grote ladingen was van 2 tot 3 personen. Daarnaast is de droger met slechts 64 decibel vrij stil te noemen – Als gevolg plaats je de droger zonder al te grote overlast naast een slaapkamer, woonkamer of in een klein appartement/studio.

Beste warmtedroger door bouwkwaliteit?

Bijna geen minpunt bij Bosch WTU87675NL warmtepompdroger te ontdekken

Het mag duidelijk zijn dat we bij deze droger echt goed moeten zoeken om een minpunt te kunnen vinden. Het ontbreken van een stoomfunctie is hier het voornaamste voorbeeld van. Je wasgoed volledig kreukvrij uit de droger halen zit er helaas niet bij. Maar daartegenover staat gelukkig wel het feit dat je deze warmtepompdroger gemakkelijk aansluit op de waterafvoer, waardoor je niet langer meer het condensreservoir hoeft te legen.

Warmtepompdroger AEG T8DBE86W

Als het op huishoudelijke apparaten – en dan met name wasmachine en wasdrogers – aankomt stelt AEG nagenoeg nooit teleur. Dit is ook bij het nieuwe model absoluut het geval. Met een vulgewicht van 8 kilogram droog je zonder moeite kleine tot (middel)grote hoeveelheden wasgoed. Volgens veel gebruiker en verkopers van witgoed is dit de beste warmtepompdroger van dit moment
Daarnaast zorgt het AbsoluteCare-systeem ervoor dat de droogprogramma’s precies worden afgesteld op het type wasgoed dat je in de droger plaatst. Hierdoor verklein je de kans op het krimpen van je wasgoed niet alleen aanzienlijk, maar verbruikt de wasdroger ook niet onnodig lang stroom.

Warmtepompdroger met energieklasse A+++

Op dit laatste gebied scoort de wasdroger overigens sowieso al zeer goed. Met een energieklasse A+++ is ook deze warmtepompdroger erg zuinig te noemen. Ook sluit je de wasdroger zonder moeite aan op de waterafvoer, waardoor het legen van het condensreservoir tot het verleden behoort.
Het ontbreken van een FiberPro systeem is een klein minpunt te noemen, maar alles bij elkaar opgeteld is deze wasdroger van AEG nog altijd iedere euro meer dan waard.

Samsung DV80TA220AE

Deze warmtepompdroger van Samsung beschikt over een energieklasse A+++, waardoor de droger kan worden gezien als zeer zuinig. Maar dit is zeker niet het enige voordeel van een van de beste modellen die Samsung op dit moment te bieden heeft.
Naast het zuinige verbruik beschikt de droger bijvoorbeeld ook over een OptimalDry systeem, inclusief vochtigheidssensoren. Deze sensoren houden je wasgoed nauwlettend in de gaten tijdens het drogen. Zodra wordt opgepikt dat de was droog is zal de droger zijn werk direct stilleggen. Als gevolg is de kans op het krimpen van je wasgoed minimaal, maar ook zorgt dit ervoor dat je handdoeken en kleding langer mooi zullen blijven.
Het vulgewicht van de droger ligt op 8 kilogram, wat als gemiddeld kan worden beschouwd. Naast de kleine was is deze warmtepompdroger dan ook prima in te zetten voor grotere hoeveelheden wasgoed van bijvoorbeeld 2 tot 3 personen. Een ander voordeel is de aansluiting van de wasdroger op de waterafvoer. Het condensreservoir hoef je hierdoor niet langer te legen, aangezien het vrijgekomen water automatisch wordt afgevoerd.
Voor- en nadelen. Ben je op zoek naar de beste warmtepompdroger? Geen enkele warmtepompdroger komt geheel zonder nadelen of minpunten, en dus is er ook op deze droger van Samsung wel iets kleins aan te merken. De condensor is namelijk niet volledig zelfreinigend, waardoor het altijd noodzakelijk blijft om af en toe onderhoud uit te voeren. Kijkend naar de vele voordelen die deze droger hier tegenover zet blijft er nog altijd meer dan genoeg over om zijn relatief hoge prijskaartje waar te maken.

samenom banner