Beste zonnepanelen

Beste zonnepanelenElke verkoper van zonnepanelen zal beweren dat juist zijn producten de beste zijn. Maar hoe kan men dit als leek (en dus ondeskundige) controleren, hoe weet je wat de beste zonnepanelen zijn? Op het moment dat men een dergelijke verkoper dan de vraag stelt welke zonnecellen er precies in zijn paneel zitten dan kunnen de meeste verkopers hier dikwijls geen goed of voldoende antwoord op geven.

overstappen banner

 

Beste zonnecellen

Fabrikanten verspreid over de hele wereld gaan ermee akkoord dat de zonnecellen die het bedrijf Q-cell produceert als de beste zonnecellen ter wereld mogen worden beschouwd. Voor de aanschaf van Q-cellen dient een aanzienlijk hoge prijs te worden betaald terwijl er verschillende goedkopere zonnecellen op de markt verkrijgbaar zijn.

 

Duur maar goed

Op het moment dat het bedrijf Q-cell zonnecellen produceert per 100 geproduceerde zonnecellen zijn er circa 5 top Grade A 3,4. Deze zonnecellen zijn dan wel duur maar dit zal zich echter terugbetalen op de langere termijn. Er is een test uitgevoerd, aan een universiteit in Canada, tussen zonnecellen van Chinese makelij en zonnepanelen met Q-cellen top Grade A 3,4 en top Grade A 5,7. Nadat men gedurende een jaar alle zonnecellen op een gelijke wijze had gebruikt konden de onderzoekers concluderen dat de Q-cellen als beste en dus voordeligste uit het onderzoek waren gekomen.

 

Land van herkomst

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dus niet alleen de prijs, maar zeker ook het land waar de zonnecellen worden gemaakt, een goede graadmeter om te kunnen bepalen of zonnecellen een deugdelijke kwaliteit hebben. In de regel zijn de uit China afkomstige cellen van een aanzienlijk mindere kwaliteit. Alleen wanneer ze in dat land in opdracht van een westers bedrijf zijn vervaardigd en dus aan strengere eisen dienen te voldoen zijn ze met andere zonnecellen te vergelijken. Met deze informatie bent u weer een stap dichterbij de vraag wat de beste zonnepanelen zijn!

samenom banner