Boomstam kopen

Boomstam kopenVoordelig een boomstam kopen? Natuur- en bosbeheerders rooien van tijd tot tijd bomen om een bepaald langschap te kunnen handhaven of om bepaalde bomen meer kans te geven om te groeien. Een andere reden voor het kappen van bomen kan zijn dat de boom niet zo gezond meer is. De gerooide boomstammen kunnen vaak niet in het gebied blijven liggen waardoor de beheerders vaak overgaan tot de verkoop van de boomstammen.

overstappen banner

Boomstam kopen voor brandhout

Deze boomstammen kunnen uitstekend dienst doen als brandhout maar dienen dan wel eerst geveld en verzaagd te worden. Voor de verkoper van de boomstammen betekent dit echter een heleboel extra werk en dus onkosten. Het verkopen van een volledige boomstam is daardoor aanzienlijk goedkoper dan wanneer men gezaagde houtblokken aanschaft.

De arbeid die de koper van de boomstammen nog zal moeten verrichten wordt als het ware gecompenseerd door de lagere aankoop prijs van het hout. Zeker voor mensen die niet opzien tegen relatief zwaar lichamelijk werk en die bovendien willen besparen op hun stookkosten kan een dergelijke voordelige aankoop uitkomst bieden.

Natuurlijk zal de prijs van een complete boomstam ook afhangen van het soort boom. Een boomstam van een hardere houtsoort zal vaak duurder zijn dan bijvoorbeeld een dennenboom die relatief zacht hout heeft en dus minder lang zal branden.

Prijsfactoren boomstam kopen

Een andere factor die de prijs van een boomstam kunnen bepalen zijn de kosten die men moet maken om de boomstam, geheel of in gedeeltes, op de plaats van bestemming te krijgen. Met deze kosten dient men wel rekening te houden bij het bepalen van de bespaarde energiekosten. Ook eventuele kosten voor de brandstof van een motorzaag moet men van het behaalde voordeel aftrekken om een juist kostenplaatje te kunnen vormen. Maar ook wanneer deze kosten zijn verrekend zal het stoken van een boomstam vaak heel lonend kunnen zijn. Wij hopen dat u een voordelige boomstam kopen kunt!

samenom banner

Een reactie

  1. Elvoon