Brandhout op stam

Brandhout op stam kopen en gebruiken

Brandhout op stam nodig? Het stoken van een kachel of haard met hout geeft niet alleen extra gezelligheid en sfeer maar zorgt er ook voor dat men van tijd tot tijd op zoek dient te gaan naar een voorraad brandhout. Vandaag de dag kan men hiervoor op zeer veel verschillende plaatsen terecht zoals een tuincentrum, een bouwmarkt of een houthandel maar eveneens via advertenties in kranten en op diverse verkoopsites het internet.

overstappen banner

Brandhout op stam of liggend brandhout?

Brandhout kan op verschillende manieren worden aangeboden. In de regel maakt men het onderscheid tussen liggend brandhout en brandhout op stam. Het verschil tussen beide soorten is als volgt:

Liggend brandhout: dit is brandhout dat reeds is verzaagd op het moment dat het wordt aangeboden. Het hout wordt dus aangeleverd in de vorm van houtblokken die reeds het juiste formaat hebben om gebruikt te worden in een haard of kachel.

– Brandhout op stam: is brandhout dat wordt aangeboden in de vorm van een kruin of als boom. Men dient de boom zelf nog te vellen of de kruin te verzagen.

Brandhout op stamBrandhout op stam is goedkoper

Natuurlijk zal men minder voor het brandhout op stam hoeven te betalen dan voor het reeds bewerkte liggend brandhout. Het prijsverschil wordt namelijk gecompenseerd met de arbeid die men zelf nog dient te verrichten voordat men het hout daadwerkelijk als brandhout kan gaan gebruiken.

Regelmatig bieden beheerders van natuurgebieden en bossen hout aan dat men kan gebruiken als brandhout. Dit betreft dan zowel liggend brandhout maar ook vaak brandhout op stam. Dit bespaart de medewerkers van een dergelijk gebied vaak de nodige arbeid en dus geld. De consument die voordelig uit wil zijn en niet opziet tegen wat extra arbeid heeft hier eveneens profijt van.

samenom banner