Brandhout

BrandhoutBrandhout kopen

Wil je brandhout kopen voor een scherpe prijs? Met brandhout wordt hout bedoeld dat gebruikt wordt om een vuur mee te stoken en op die manier warmte op te wekken. Al duizenden jaren lang wordt er door de mens hout gebruikt om vuur mee te maken. Dit vuur diende niet alleen om warmte en licht in de duisternis op te wekken maar ook om gevaarlijke dieren op een afstand te houden en om voedsel om te kunnen bereiden.

overstappen banner

 

Brandhout wordt wereldwijd gebruikt

Vandaag de dag gebruiken nog duizenden mensen overal ter wereld hout als brandstof voor hun kook- of haardvuur. In westerse landen, en dus ook in Nederland, wordt brandhout met name nog gebruikt wanneer men een haard of kachel wil stoken die een ruimte (of bij buitenhaarden en -kachels) het terras mee te verwarmen.

 

Gratis Brandhout

In plaats van het brandhout zelf uit een bos te halen (dit is overigens illegaal en men loopt kans een fikse boete te krijgen wanneer men dit doet) gaan mensen tegenwoordig naar een tuincentrum, bouwmarkt of houthandel om daar een voorraad brandhout aan te schaffen. Sommige mensen gebruiken afvalhout als brandhout. Dit is uiteraard aanzienlijk goedkoper(hout kopen) dan wanneer men het hout moet gaan kopen.

In principe kan elke houtsoort als brandhout worden gebruikt. Het moet echter wel schoon en droog zijn. Dit betekent dat men geen hout dient te gebruiken waarop verf, lak, beits of een ander huurbeschermingsmiddel is aangebracht. Deze stoffen kunnen namelijk bij verbranding een chemische reactie aangaan en schadelijke gassen vormen.

 

Droog Brandhout

Om goed droog brandhout te hebben voor de koude wintermaanden kan men het beste al in het voorjaar brandhout gaan inslaan. Natuurlijk dient men dit op een droge overdekte plaatst te doen zodat er geen vocht bij kan komen. Wel moet de brandhoutopslag voldoende geventileerd worden om het vocht te laten verdwijnen. Zo heeft het voldoende tijd om gedurende de zomermaanden te drogen.

samenom banner