Brandstof prijzen

Actuele Brandstof prijzen

Wil je de actuele brandstof prijzen zien? De meeste brandstoffen die men tegenwoordig gebruikt zijn afkomstig van aardolie. De prijs die men dan ook voor dergelijke brandstoffen moet betalen zijn direct gekoppeld aan de prijs van een vat ruwe olie op de wereldmarkt. Een aantal voorbeelden van deze brandstoffen zijn: benzine, kerosine, stookolie, diesel, LPG en petroleum.

overstappen banner

 

Brandstof prijzenBrandstof prijzen en ruwe olie

Doordat de meeste ruwe aardolie in landen wordt gewonnen die doorgaans een erg onstabiele politieke situatie hebben kan de prijs van de overige brandstoffen om diverse redenen opeens gaan stijgen. Zo kan bijvoorbeeld het plotseling verminderen van de verkoop van ruwe olie de prijs van de olie aanzienlijk verhogen. Deze verhoging zal de consument uiteraard merken wanneer ook de prijzen bij de tandstation weer zullen stijgen en men per liter brandstof meer moet gaan betalen.

Niet alleen zullen de bestuurders van personenauto en het transportwezen deze prijsstijging snel voelen ook de energierekening voor huishoudens en bedrijven zullen vaak stijgen wanneer de ruwe olie duurder is geworden. De meeste energiebedrijven gebruiken namelijk nog deze fossiele brandstoffen voor het opwekken van elektriciteit met als gevolg dat ook de stroom een prijsstijging zal doormaken.

 

Brandstof prijzen en stijgingen

Deze prijsstijgingen, de afhankelijkheid van de olieproducerende landen en de belasting van de fossiele brandstoffen op het milieu zijn redenen voor diverse overheden om projecten te ondersteunen die de ontwikkeling en het gebruik van bijvoorbeeld biobrandstoffen en hybride auto’s aantrekkelijker moeten maken.

Zo wordt niet alleen het gebruik van biobrandstoffen steeds meer aangemoedigd maar ook het laten rijden van voertuigen op aardgas. De uitstoot van CO2 is hierbij immers aanzienlijk lager dan bij de meest gebruikte autobrandstoffen. Ze zijn dan ook minder belastend voor het milieu. Het is dan wel nodig dat de overheid de uitbreiding van het aantal tankstations waar deze brandstoffen ingenomen kunnen worden stimuleert en aantrekkelijk maakt voor de ondernemer.

samenom banner