Brandstofpomp vervangen

Net zoals alle overige onderdelen van een auto is ook de brandstofpomp aan slijtage onderhevig en evenals de overige onderdelen kunnen ook hieraan defecten optreden. Indien dit het geval is dan kan men soms de brandstofpomp repareren maar wanneer dit niet tot de mogelijkheden behoort dan zit er weinig anders op dan de brandstofpomp te vervangen.

overstappen banner

Een dergelijke vervanging kan men, wanneer men niet over voldoende technische kennis en de nodige gereedschappen en voorzieningen beschikt, het beste laten uitvoeren door een deskundige op het gebied van autotechniek. Het is namelijk een tamelijk ingewikkeld procedé waarbij men, mits niet voorzichtig genoeg, beschadigingen aan kan brengen aan de leidingen of de elektronica die aan de brandstofpomp zijn bevestigd.

Het is belangrijk dat men deze leidingen elektronica na de vervanging van de brandstofpomp weer heel secuur aansluit. Zou dit namelijk niet gebeuren dan loopt men de kans dat de brandstofpomp te veel of juist te weinig brandstof gaat transporteren en dit kan weer schade veroorzaken aan bijvoorbeeld de motor. Verder kan het niet juist aansluiten van de leidingen voor lekkages gaan zorgen. Hierdoor kan er brandstof in andere delen van de auto terecht komen en in sommige gevallen zelfs voor een gevaarlijke situatie zorgen. De brandstof kan namelijk, wanneer deze op een verkeerde plaats ontbrandt, voor een autobrand zorgen met alle vervelende gevolgen van dien.

Op het internet en in autobladen vindt men zo nu en dan wel beschrijvingen over het vervangen van een brandstofpomp. Deze zijn echter bedoeld voor mensen die hier al ervaring mee hebben of voldoende technisch zijn onderlegt.

samenom banner