Brandstofprijzen België

Wanneer men de prijzen van brandstof in Nederland vergelijkt met die van onze zuiderburen dan valt direct op dat men daar veel minder voor een liter brandstof hoeft te betalen dan in ons kikkerlandje.

overstappen banner

Maar ook in België kunnen de brandstofprijzen per provincie verschillend zijn. Zo is Luxemburg veruit de duurste regio als het om de prijzen voor brandstoffen gaat. Hier betaalt men vaak een aantal eurocent per liter meer dan in de overige provincies in het land.

De reden waarom de prijzen voor brandstof in België aanmerkelijk lager liggen dan die in Nederland is te vinden in de forse accijns en BTW die er in ons land wordt geheven op elke liter brandstof die wordt verkocht. België kent bijvoorbeeld niet, zoals in Nederland, een extra heffing als het zogenaamde kwartje van Kok.

Hoewel de brandstofprijzen in België nog steeds lager liggen, in vergelijking tot in ons land, ziet men ook hier de prijzen in de lift zitten. De reden hiervoor is dat de brandstofprijzen direct verbonden zijn met de prijs die moet worden betaald voor een vat ruwe aardolie op de wereldmarkt. Deze prijs is de laatste jaren fors gestegen en heeft hiermee ook de prijzen van haar nevenproducten meegenomen. De brandstoffen die men aan de pomp koopt zijn namelijk geraffineerde producten afkomstig van deze ruwe aardolie.

Deze prijsstijgingen hebben echter niet kunnen voorkomen dat er nog steeds talloze mensen vanuit Nederland naar België gaan om daar hun tank vol te gooien. Zeker mensen die woonachtig zijn in de grensstreek maken hier veelvuldig gebruik van om zo toch nog tegen een aantrekkelijker tarief in hun auto te kunnen blijven rijden.

samenom banner