Brandstofprijzen Duitsland

Bij onze oosterburen is de prijs die wordt gerekend voor een liter diesel of LPG nagenoeg gelijk aan de prijs die men in Nederland ervoor dient te betalen. Voor een liter benzine betaalt men echter in Duitsland soms wel zo’n 10% minder per liter. Zeker voor mensen die woonachtig zijn in de grensstreek kan dit aanleiding zijn om even te grens over te steken en daar hun benzinetank vol te gooien tegen een aantrekkelijker tarief.

overstappen banner

In vergelijking tot bij de Nederlandse tankstations betaald men in Duitsland voor een liter benzine wel tot 11% minder. Men moet hier echter wel rekening houden met soms aanzienlijke prijsverschillen per plaats. In de regel is het, net als in bijna alle landen, duurder om langs een druk bereden snelweg te tanken dan bij een tankstation in de bebouwde kom.

Zeker in drukke vakantieperiodes kan men beter even van de snelweg af gaan om te tanken dan aan te sluiten bij de lange rijen voor de duurdere tankstations langs de Duitse snelwegen. Men moet echter wel rekening houden met het feit dat niet alle tankstations in de bebouwde kom 24 uur per dag geopend zijn. Het is daarom aan te raden de tankbeurten in Duitsland in te plannen om zo het meest voordelig te kunnen tanken.

Wanneer men in Duitsland op de prijzen van brandstoffen let zal men al snel merken dat er niet alleen grote verschillen bestaan tussen tankstation langs de snelweg en in de bebouwde kom maar ook tussen tankstations die behoren tot dezelfde oliemaatschappij. Pomphouders hebben hier namelijk meer vrijheid bij het bepalen van de uiteindelijke prijs voor de aangeboden brandstoffen.

samenom banner