Brandstofprijzen Frankrijk

Wanneer men met de auto naar Frankrijk reist dan is het voordelig om daar de tank te kunnen vullen met benzine of diesel maar moet men het doen met een LPG-tank dan komt men juist weer duurder uit. In vergelijking tot de benzineprijs in ons land betaalt men in Frankrijk als gauw zo’n 11% minder en voor diesel kan het ongeveer 3% goedkoper zijn. Het tanken van LPG in Frankrijk kan echter juist weer 7% duurder uitvallen.

overstappen banner

Net als in vrijwel alle andere landen in Europa zijn de prijzen voor brandstof langs de druk bereden snelwegen in Frankrijk vaak aanzienlijk hoger dan wanneer men een tankstation bezoekt dat in de bebouwde kom gelegen is. Door een tankbeurt in te plannen in de reis kan men op deze manier ook in Frankrijk soms aardig wat geld op de brandstof besparen. Gaat men met een auto naar Frankrijk die op LPG rijdt dan is het sowieso aan te raden de tankstations langs de route te bepalen waar men LPG kan tanken. Dit is namelijk niet overal het geval.

De prijs voor, met name diesel, kan bij tankstations die verbonden zijn aan de grote warenhuizen soms aanzienlijk lager zijn dan bij de overige tankstations in Frankrijk. De prijzen die bij de tankstations van de grootwarenhuizen wordt gerekend is te vergelijken met die van de prijzen in Luxemburg. De overige tankstations kunnen echter zo’n 15 tot zelfs 25% hoger liggen dan deze in Luxemburg. Het plannen van een tankbeurt bij een voordelig tankstation kan dus een aardige duit besparen op de totale brandstofkosten.

samenom banner