Brandstofprijzen Italië

In vergelijking tot Nederland heeft Italië brandstofprijzen die meestal lager liggen (benzine is tenminste 15 eurocent goedkoper en diesel ongeveer 3 eurocent). Uiteraard kan dit per plaats en zelfs per tankstation variëren. Bij een tankstation dat langs de snelweg is gelegen zal men naar alle waarschijnlijkheid meer betalen voor een liter brandstof dan wanneer men deze snelweg zou verlaten om in een stad of dorp te gaan tanken.
De reden voor dit aanzienlijke prijsverschil is te vinden in de hoge accijns en BTW die onze overheid heft op brandstoffen. Maar ook het zogenaamde kwartje van Kok zorgt ervoor dat de Nederlandse brandstofprijzen in vergelijking tot de prijzen in Italië zo’n groot verschil laten zien.
Voor iedereen die met een auto naar Italië wil gaan die op LPG rijdt is het allereerst aan te raden de tankstations op te zoeken waar men deze brandstof kan innemen. Daarnaast dient men rekening te houden met een hogere prijs per liter dan dat men in Nederland gewend is. Dit verschil heeft te maken met de kleinere vraag naar LPG en de daarmee samenhangende verhoging van de prijs.
Doordat de prijzen voor benzine in Italië aanzienlijk lager zijn is men wellicht geneigd om een voorraadje voor onderweg in te slaan. Dit is toegestaan, mits men gebruik maakt van een goedgekeurde jerrycan, maar wel tot een maximum van 60 liter brandstof extra per tankbeurt. Zeker wanneer men op de terugreis is naar Nederland kan dit enig financieel voordeel opleveren en de kosten voor brandstof wat omlaag brengen.

overstappen banner
samenom banner