Buisventilator

Wat is een Buisventilator

De buisventilator is vaak onderdeel van een buizensysteem in het huis. Een mechanische ventilatie is een voorbeeld van een buisventilatie die vaak door heel het huis ligt. Er zijn ook mogelijkheden voor een buisventilator die los aangesloten zit op de badkamer. Deze losse buisventilator heeft vooral als voordeel dat hij stukken stiller is.

overstappen banner

 

BuisventilatorBuisventilator aanbrengen

De buisventilator wordt aangebracht in het afvoerkanaal van de badkamer. Ze zijn geprepareerd voor het afzuigen van de vochtige lucht die baden en douchen veroorzaakt en het laten toestromen van zuurstofrijke lucht. De buisventilator voor de badkamer is verkrijgbaar met timer voor een ingestelde nalooptijd. Ook zijn er buisventilators die men kan instellen op luchtvochtigheid, men hoeft verder niets te doen als de luchtvochtigheid stijgt door het nemen van een douche gaat de buisventilatie automatisch aan, als de luchtvochtigheid de vooraf ingestelde luchtvochtigheidsgraad bereikt slaat hij vanzelf af.

 

Buisventilator voor bedrijven

Niet alleen in woonhuizen, ook in bedrijven wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de buisventilator. Niet in de laatste plaats om de reden dat deze op zoveel verschillende plaatsen geïnstalleerd kunnen worden en er een groot aanbod is aan capaciteitvermogen. Ook de verschillende bladen en bereikbaarheidshoeken zijn belangrijk binnen een bedrijf. Binnen het bedrijfsleven zijn vooral de buisventilators die in de gevel of raam geplaatst kunnen worden favoriet. De reden hiervoor is de snelle luchtzuivering omdat lucht altijd richting kou trekt, vooral op grote werkoppervlakten zoals fabrieksvloeren is een goede luchtzuivering belangrijk. Niet alleen vanwege de gezondheid van de werknemers maar ook omdat het volgens de ARBO wet verplicht is.

samenom banner