Buiten kachels

De zomers in ons land zijn niet altijd erg lang en bovendien kunnen de avonden soms aardig afkoelen. Om toch nog gezellig buiten te kunnen zitten op een wat frissere zomerdag of nadat de zon al is ondergaan kan men een zogenaamde buitenkachel plaatsen in de tuin of op het terras.

overstappen banner

Vandaag de dag zijn er tal van modellen buitenkachel in de handel verkrijgbaar. Niet alleen qua ontwerp maar ook qua materiaal en brandstof kunnen ze enorme verschillen vertonen. Voor iedereen die een buitenkachel zoekt is er meestal wel een exemplaar te vinden dat past bij de inrichting van de tuin en de persoonlijke voorkeur van de koper.

Buitenkachel kunnen zijn vervaardigd van zowel roestvrijstaal, gietijzer, steen, als beton. Het materiaal is niet alleen bepalend voor de uitstraling van de buitenkachel maar zeer zeker ook voor de kwaliteit en levensduur van de kachel. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn om een buitenkachel tijdens de vorstperiode beschermd weg te zetten zodat deze niet door de winterse invloeden beschadigd kan raken.

Er zijn een groot aantal buitenkachel op de markt gebracht waarvoor het qua uiterlijk en design geen probleem hoeft te zijn. Deze kunnen zonder probleem namelijk ook binnen worden gebruikt. Veelal gebruikt men gelpotten als brandstof om in dit soort kachels te branden. Deze buitenkachels die ook goed binnen te gebruiken zijn hebben de laatste tijd aanzienlijk aan populariteit gewonnen.

Voor de lekkerbekken onder de tuinliefhebber kan een buitenkachel, die gecombineerd is met een barbecue of andere kookaccessoires zoals bijvoorbeeld een wok, een uitstekende aanwinst zijn voor de tuin of het terras. Nadat men heerlijk heeft gegeten verwijdert de roosters voor het barbecue├źn of het wokgedeelte en kan men genieten van een prachtig haardvuurtje tijdens het natafelen.

samenom banner