Combiketel prijs

Bij de aanschaf van een combiketel komt nog eens ongeveer 400 euro bovenop de prijs van een gewone centrale verwarmingsketel (met een aanschafprijs van circa 2.100 euro). Dit is inclusief de extra installatiekosten die moeten worden gemaakt. De meerprijs van een hr-107-combiketel in vergelijking met een combiketel zonder Gaskeur basislabel verdient men al terug in vier jaar. Ten opzichte van een combiketel met Gaskeur basislabel verdient men de meerprijs van een hr-107 combiketel terug in ongeveer zeven en een half jaar. Deze prijzen en besparingen zijn uiteraard gemiddelden. Bij de aanschafprijs zijn de kosten van de installatie bij het vervangen van de ketel inbegrepen.
Natuurlijk spelen het merk en het type combiketel uiteraard ook een belangrijke rol bij de prijs die men moet betalen bij de aanschaf ervan. Verder zal ook het rendement dat een combiketel maximaal kan behalen de aanschafprijs beïnvloeden.
Bij het aanschaffen van een combiketel is het dus van belang dat men weet wat een bepaalde ketel kan en waar de individuele behoeftes liggen. Een leverancier van combiketels kan hierover vaak een goed advies geven.
In de regel kan men uitgaan van de stelling dat hoe hoger de aanschaf prijs van een combiketel is hoe meer rendement men ervan mag verwachten. Door verschillende merken en types met elkaar te vergelijken kan men juist dat exemplaar vinden dat zowel bij de individuele behoeftes past als ook het meest voordeliger met energie, en dus indirect ook met geld, omgaat.
Doordat de aanschaf van een combiketel een aanzienlijke investering is doet men er altijd goed aan van tevoren goed na te denken wat men precies wil en wat er in de handel verkrijgbaar is. Dit kan in een aantal gevallen veel geld en teleurstellingen besparen.

overstappen banner
samenom banner