Combiketel

Een combiketel is een soort centrale verwarmingsketel (cv-ketel) die niet alleen voor de verwarming van een woning zorgt maar eveneens voor de warm water voorziening. De standaard combiketels die verkrijgbaar zijn op de markt verwarmen eigenlijk alleen maar het water voor de centrale verwarming. Door middel van een zogenaamde driewegklep wordt het water ten behoeve van de centrale verwarming in de combiketel of naar de radiatoren gevoerd of naar de tapwaterboiler danwel de platenwisselaar geleid. Het warme water uit de kraan wordt dus altijd indirect door het water van de centrale verwarming verwarmd.
Het voordeel van een combi ketel is dat men slechts één apparaat nodig heeft: men bespaart hierdoor niet alleen maar op de kosten van het onderhoud maar heeft bovendien ook aanzienlijk minder ruimte nodig. Het water in een combi ketel wordt verwarmd op het moment dat het door het toestel stroomt. Hierdoor heeft men constant de beschikking over warm water.
Doordat er een groot aantal verschillende soorten combiketels op de markt verkrijgbaar zijn is er voor elke individuele situatie wel een passend exemplaar te vinden zodat er in elke situatie niet alleen aan energiebesparing kan worden gedaan maar ook van het gemak van de combiketel gebruik kan worden gemaakt.
Wanneer men de warm waterkraan open draait zal deze in alle gevallen vooral krijgen op de verwarming zodat men niet opeens onder een koude douche komt te staan op het moment dat de verwarming in werking wordt gesteld. In tegenstelling tot bij een boiler heeft men een onbeperkte hoeveelheid warm water ter beschikking en hoeft men niet een bepaalde periode te wachten voordat er weer voldoende warm water beschikbaar is in het voorraadvat.

overstappen banner
samenom banner