CV-ketel kopen

Wanneer men een CV-ketel gaat aanschaffen is dit iets wat men weloverwogen dient te doen. De ketel dient voldoende vermogen te hebben om een woning van de gewenste warmte te kunnen voorzien maar tevens ook een hoog rendement te hebben zodat er minder (of zelfs geen) energie verloren gaat.

overstappen banner

Voordat men tot de aanschaf van een CV-ketel overgaat doet men er goed aan eerst advies in te winnen. Dit kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld op het internet, bij leveranciers van CV-ketels, bij een installateur maar ook steeds vaker bij een aantal energiebedrijven. Door de juiste CV-ketel aan te schaffen kan men niet alleen financieel voordeliger uit zijn maar ook nog eens het milieu minder belasten.

Men dient te bekijken waaraan een CV-ketel moet voldoen. Wil men de ketel alleen maar gebruiken om de woning meer te verwarmen of zal deze ook voor de warmwatervoorziening moeten gaan dienen? In het laatste geval zal men uit moeten gaan kijken naar een zogenaamde combiketel. Het voordeel hiervan is dat er maar één toestel hoeft te worden geplaatst en men dus ruimte bespaart.

Voor mensen die zowel een hoog rendement willen behalen met hun CV-ketel als geen restwarmte verloren willen laten gaan is er sinds kort een nieuwe ketel ontwikkeld: de Hoog Rendement Elektriciteit ketel, ofwel de HRE-ketel. Deze gebruikt de restwarmte die ontstaat bij het genereren van warmte om elektriciteit op te wekken. Er gaat op deze manier dus nauwelijks nog energie verloren wat zowel gunstig is voor het milieu maar zeker ook voor de portemonnee van de gebruiker. Het financieel voordeel wordt nog meer vergroot doordat men ook nog eens een beroep kan doen op subsidie van de overheid.

samenom banner