CV-ketel prijs

Het aanschaffen van een CV-ketel brengt in alle gevallen aanzienlijke kosten met zich mee. Het is daarom aan te raden vooraf het nodige advies in te winnen voordat men een bepaald type CV-ketel ook daadwerkelijk in huis haalt.

overstappen banner

Zo is men al gauw een bedrag van gemiddeld zo’n 2.000 euro kwijt voor een conventionele CV-ketel zonder Gaskeur basislabel. Men heeft dan een CV-ketel die niet bepaald zuinig omgaat met energie en waarbij men dus geen voordeel kan behalen op de energiekosten. Het is daarom ook erg moeilijk om de aanschafprijs van een dergelijke CV-ketel terug te verdienen gedurende de levensduur ervan.

Wil men wel een energiezuinige CV-ketel dan kan men kiezen voor een zogenaamde Verbeterd Rendement Ketel die eveneens gemiddeld ongeveer 2.000 euro zal gaan kosten. Per jaar kan men met een dergelijke CV-ketel wel besparen (ongeveer 73 kubieke meter gas bij een gemiddeld gebruik) waardoor men de VR-ketel na een levensduur van 15 jaar ongeveer voor een derde heeft terugverdiend. Ten opzichte van een conventionele CV-ketel bespaart men jaarlijks echter wel ongeveer 131 kilo CO2 waardoor het milieu minder wordt belast.

Met de aanschaf van een Hoog Rendement ketel van zo’n 3.000 euro kan men in zes en een half jaar de aanschafkosten terugverdiend hebben en bovendien het milieu nog minder belasten doordat er, in vergelijking tot de conventionele CV-ketel, 440 kilo minder Co2 in de lucht terechtkomt. Op de brandstofkosten bespaart men dan zo’n 247 kubieke meter gas en dus ook flink wat geld op jaarbasis.

Iedereen die meer wil besparen doet er goed aan een Hoog Rendement Elektriciteit ketel aan te schaffen (6.000) omdat deze de restwarmte omzet in bruikbare elektriciteit. Bij de overheid kan men dan bovendien een subsidie aanvragen tot wel 1.000 euro. Naar verwachting heeft men een dergelijke CV-ketel na vijf jaar al terugverdiend.

samenom banner