Daalderop boiler

Daalderop boilerWat is een Daalderop boiler?

Heb je weleens gehoord van de Daalderop boiler? Laten we eerst eens kijken wat een boiler is. Een boiler is een toestel waarmee men warm water kan maken. De naam is dan ook afgeleid van het Engelse werkwoord te boil dat koken betekent. Een boiler kan hiervoor gebruik maken van onder andere elektriciteit, aardgas of stookolie.

overstappen banner

 

Maak kennis met de Daalderop boiler

Het bedrijf Daalderop heeft eveneens een aantal type boilers ontwikkeld en in productie genomen. Zo biedt het bedrijf niet alleen keukenboilers en elektrische boilers aan maar ook milieuvriendelijke zonneboilers. Hieronder een overzicht van deze verschillende boilers.

 

Keukenboiler

Keukenboiler: de basis voor deze compacte boiler bestaat uit een combinatie van maximaal comfort en hoog prestatieniveau. Binnen een handomdraai kan men hiermee direct beschikken over een flinke straal warm of zelfs kokend water. Optimaal comfort heeft hierdoor de wachttijden vervangen. Doordat deze keukenboilers direct onder of boven het tappunt zijn gemonteerd en het water geen lange afstanden hoeft af te leggen zal men aanzienlijk op water- en energieverbruik kunnen besparen. Dat is wellicht wel de meest lucratieve eigenschap van deze compacte warmwatervoorziening.

 

Elektrische boiler

– Elektrische boiler: deze boilers hebben een hoog rendement. Maar liefst 96% van de aangevoerde energie wordt hierin omgezet in warmte. Om energie te kunnen besparen wordt het stilstandverlies, ofwel het dalen van de temperatuur van het boilerwater, zoveel mogelijk beperkt. De boilers zijn op een zodanige wijze geïsoleerd dat de stilstandverliezen veel lager zijn dan bij andere boilermerken.

 

Zonneboiler

– Zonneboiler: zonne-energie kan worden ingezet voor de warmwater voorziening van een woning. Met behulp van een zonnecollector hierin wordt de elektromagnetische straling van de zon opgevangen. Water wordt door de collector heen geleid om door de straling van de zon opgewarmd te worden. Dit warme water zal opgeslagen worden in een voorraadvat. De belangrijkste reden om een zonneboiler te installeren is de energiebesparing.

samenom banner