Daalderop

Het bedrijf Daalderop is in het jaar 1880 in de plaats Tiel opgericht. Hier is het bedrijf vandaag de dag nog steeds gevestigd. In het begin werkten bij het bedrijf Daalderop ongeveer 20 mensen die gebruiksvoorwerpen van koper vervaardigden zoals onder andere ketels, pannen en olielampen.

overstappen banner

Het aantal werknemers was in 1913 al opgelopen tot 359 en exporteerde Daalderop onder andere gas-, en petroleumlampen maar ook gekleurd koperwerk. Halverwege de jaren twintig van de vorige eeuw richtte het bedrijf zich verder op de productie van elektrische producten.

Na ongeveer 10 jaar bleek de binnenlandse concurrentie zo groot te zijn geworden dat nieuwe productmarkten moesten worden aangeboord. De eerste boilers, die toen nog een heetwaterreservoir werd genoemd was geboren. Deze boilers hadden een capaciteit van 5 tot zelfs wel 400 liter. Hiernaast bleef het bedrijf Daalderop huishoudelijke artikelen van de meest uiteenlopende aard vervaardigen die tenminste één gezamenlijk kenmerk hadden: ze waren voor het grootste deel gemaakt van metaal, zoals koper, tin, aluminium, en messing.

Van het midden van de jaren tachtig zal het bedrijf zich steeds meer toeleggen op de ontwikkeling en vervaardiging van apparaten ten behoeve van warmwatervoorziening en verwarming. Maar eveneens als toeleverancier van halffabricaten speelt Daalderop een vooraanstaande rol. Dit is niet vreemd voor een bedrijf dat ondertussen zo’n 125 jaar ervaring heeft met de verwerking van metaal. Hiervan heeft het bedrijf dan reeds 75 jaar ervaring op het gebied van de warmwatervoorziening.

De basis van het assortiment van Daalderop bestaat uit hoogwaardige warmwater- en verwarmingsapparatuur die een hoog rendement kunnen realiseren door zowel energie te benutten uit gas, elektriciteit, zonlicht maar zelfs ook uit lucht. De producten staan bekend om hun unieke ongeëvenaarde technische kwaliteit. Alle door Daalderop ontwikkelde onderdelen en producten worden in een eigen laboratorium getest op duurzaamheid en betrouwbaarheid.

samenom banner