Daglicht spaarlamp

Daglicht spaarlampen zijn niet alleen maar geschikt voor gebruik bij het maken van foto’s en/of video’s maar eveneens voor allerlei andere toepassingen waarbij het gebruik van kleur een belangrijke rol speelt zoals onder andere bij handwerken, (kunst)schilderen, modelbouw en dergelijke activiteiten.

overstappen banner

De 200 en 230 Watt lampen zijn aanzienlijk groter dan een normaal peertje en zullen dan ook ruim onder de kap van een bureaulamp uitsteken. De 9 Watt versie van de daglicht spaarlamp heeft een vergelijkbare afmeting met een peertje dat voorzien is van een grote fitting.

Dag licht spaarlampen zijn een goede oplossing om de geel gekleurde sluier te verminderen in foto- of video-opnamen. Door de lampen in de ruimte waar de opnames zullen worden gemaakt (tijdelijk) door deze daglicht spaarlamp te vervangen zal deze geelkleuring verdwijnen. De kleurtemperatuur zal hierdoor stijgen van 2700 naar 6000 graden Kelvin of met andere woorden: een verandering van kamerlicht naar daglicht.

In de meeste gevallen zal ook de belichting beter worden door een daglicht spaarlamp te gaan gebruiken. Immers deze spaarlamp is te vergelijken met een gloeilamp met een vermogen van 100 Watt dus in de meeste gevallen een stuk zwaarder dan een gemiddeld lampje in een huiskamer.

De daglicht spaarlampen zijn eveneens uitermate geschikt voor het maken van macro-opnamen binnenshuis. Men kan deze dan eenvoudig in een gewone bureaulamp schroeven en men hoeft aanzienlijk minder kleur correcties toe te passen dan bij het gebruik van een gewone lamp.
Het enige nadeel van een daglicht spaarlamp is dat deze niet geschikt is voor gebruik in combinatie met een dimmer. Men zit dus vast aan een bepaalde lichtopbrengst die niet kan worden verminderd.

samenom banner