Dagprijs huisbrandolie

Elke dag wordt er een zogenaamde dagprijs voor huisbrandolie vastgesteld. Dit is de prijs die een leverancier maximaal mag rekenen voor een liter huisbrandolie. In de regel echter betaald een consument niet deze prijs maar een veel lager tarief omdat men relatief grote hoeveelheden huisbrandolie tegelijk aanschaft en hierdoor vaak van kortingen kan genieten of van bepaalde aanbiedingen gebruik kan maken.

overstappen banner

De dagprijs van huisbrandolie staat in een direct verband met de prijs van aardolie op de wereldmarkt omdat dit de grondstof is voor de productie van de huisbrandolie. Na destillatie van de aardolie in een zogenaamde destillatiekolom wordt er onder andere huisbrandolie geproduceerd. Deze dient dan echter nog wel te worden ontzwaveld om te kunnen voorkomen dat er teveel zwavel in de lucht terecht kan komen en er op die manier zuren regen kan worden gevormd.

In verhouding tot veel andere brandstoffen is de huisbrandolie dan ook niet alleen relatief schoon maar ook nog eens aantrekkelijk in prijs. Toch wachten steeds meer mensen een gunstig moment af om hun voorraad huisbrandolie aan te vullen. Wanneer de prijs voor een vat ruwe aardolie dan ook naar beneden gaat zal men merken dat de vraag naar huisbrandolie zal gaan toenemen.

Wat de exacte dagprijs van een liter huisbrandolie is kan men doorgaans in een aantal dagbladen vinden. Naast de prijs van huisbrandolie zijn er ook de dagprijzen van een groot aantal andere brandstoffen te vinden waardoor men deze eenvoudig onderling kan gaan vergelijken. Verder zijn de dagprijzen van huisbrandolie vaak ook te vinden op teletekst en op een aantal websites op het internet. Leveranciers van huisbrandolie zijn in de meeste gevallen ook bereid om de dagprijzen van huisbrandolie door te geven evenals eventuele acties die hierop van toepassing zijn.

samenom banner