Dak isoleren

Dak isoleren voor energiebesparing

Een dak isoleren is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Met de opkomst van ventilatiesystemen en de centrale verwarming zijn de verwarmingsketels steeds vaker op zolder te vinden. De warmte die afgegeven wordt door de ketel, buizen en soms een radiator boven verdwijnt meestal meteen weer door het dak naar buiten. Door het isoleren van de binnenzijde kan men per jaar veel geld besparen, bovendien heeft men bij het isoleren van een eigen huis recht op subsidie waardoor het dak isoleren nog aantrekkelijker wordt.

overstappen banner

 

Dak isolerenDak isoleren van buitenaf

Het dak van buitenaf isoleren kan men eigenlijk altijd beter overlaten aan een erkend bedrijf. Ook valt het binnen isoleren niet bij elk dak mee maar bij een schuin dak is het isoleren vrij eenvoudig zelf te doen. Zelf het dak isoleren is stukken goedkoper en met de besparing op de gasrekening is de investering snel terug verdiend.

 

Dak isolatie materialen

Vraag voor u materialen koopt voor het isoleren van het dak eerst advies. Dit kan bij bouwmarkten of op internetsites waar u materialen besteld. Het materiaal dat men nodig heeft hangt af van de situatie van het dak, de constructie- en verbruik onder het dak. Meestal zal men glaswol- of synthetische isolatieplaten adviseren. Let bij het isoleren van het dak goed op dat de isolatieplaten goed aansluiten, als er kieren of naden openblijven heeft het isoleren geen zin. De rendement waarde van de materialen is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de toestand van het dak. Bij huizen die na 1995 gebouwd zijn is vaak al veel aan energiebesparende isolatie gedaan controleer de koopakte op dakisolatie.

samenom banner