Design kachel

Onder design kachels worden doorgaans kachels bedoeld die een strakke en moderne uitstraling hebben. Net als zoveel andere kachels kunnen design kachels van zowel plaatstaal als gietijzer zijn gemaakt. Het enige verschil met de conventionele kachels is het uiterlijk en het ontwerp. Worden kachels vaak als oubollig of zelfs ouderwets beschouwd, voor een design kachel gaat dit zeer zeker niet op.

overstappen banner

Design kachel kunnen immers prima worden gebruikt om een strak en modern interieur te verfraaien en te voorzien van een zekere mate van sfeer en gezelligheid. Bovendien kan men door de plaatsing van een design kachel ook in een moderne woning of in een modern interieur aan energiebesparing doen. Zeker wanneer men een hout, biomassa of pelletsgestookte designkachel kiest. Men kan dus in een interieur van deze tijd toch de gezelligheid en de sfeer van vroeger creƫren en tevens het milieu ontzien.

Evenals veel overige kachels kunnen een aantal design kachel worden ingebouwd waardoor ze geheel opgaan in het interieur. Hierdoor bespaart men ruimte en wordt de indeling van de ruimte niet verstoord.

Design kachel zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten waardoor er voor iedereen wel een kachel te vinden is dit past bij het interieur in de ruimte waar de kachel zal worden geplaatst maar tevens aansluit bij de persoonlijke voorkeur van de koper. Men heeft zelfs de keuze uit design kachel die elk een andere brandstof gebruiken om warmte te genereren. Dit kan een designkachel zijn zowel met als zonder een benodigde afvoer voor verbrandingsgassen en roet. Men kan dus ook kiezen voor een exemplaar dat men kan verplaatsen of vrij van de wand kan zetten.

samenom banner