Design verwarming

De benaming design verwarming is in zekere zin niet juist omdat men alleen de radiatoren van een verwarmingssysteem hiermee bedoeld. De rest van het systeem is namelijk nauwelijks zichtbaar omdat de ketel met name op zolder of in de kelder wordt geplaatst en de leidingen waar mogelijk worden weggewerkt.

overstappen banner

Een radiator is het onderdeel van een verwarmingssysteem dat vaak in het zicht hangt omdat deze in veel gevallen een aanzienlijk deel van een wand in een vertrek in beslag nemen. Een aantal mensen vinden door meest gangbare radiator modellen echter niet in hun interieur of vertrek passen en kiezen er daarom voor om een zogenaamde design radiator aan te schaffen.

Maar ook voor badkamers wordt steeds vaker een design radiator gekozen omdat deze een mooier totaal plaatje maken en in veel gevallen wat meer ruimte besparen doordat ze platter of minder robuust van vorm zijn. In een badkamer kan men in een aantal gevallen de radiator tevens gebruiken als rek voor het ophangen van bijvoorbeeld een hand- of baddoek.

Door gebruik te maken van een design radiator kan men een ruimte een bijzondere aanblik en sfeer meegeven. De radiatoren kunnen namelijk in talloze kleuren geleverd worden waardoor er altijd wel één te vinden is die bij de persoonlijke smaak en de woonstijl past. Doordat de design radiatoren een erg fraaie, en vaak strakke, vormgeving hebben kunnen ze in nagenoeg elk interieur wel tot hun recht komen.

De prijs van een design radiator is weliswaar in een aantal gevallen iets hoger dan wanneer men een standaard radiator zou aanschaffen maar doordat deze als blikvanger en als aanvulling op het interieur kan worden gezien is dit de meerprijs zeer zeker waard.

samenom banner