dubbel glas prijzen

De prijzen van dubbel glas zijn afhankelijk van het soort glas. Wil men glas dat alleen maar isoleert op warmte-regeling, glas dat ook geluid tegenhoudt of glas dat wel het zonlicht toelaat maar de warmte weerkaatst. Voor glas dat zowel warmte- als geluid moet regelen wordt vaak een tussenlaag gebruikt waardoor men geen twee maar drie glasplaten geplaatst krijgt.

overstappen banner

Een andere invloed op de prijs heeft de opvulling van de tussenruimte van de glasplaten. Is de ruimte gevuld met droge lucht of met edelgas. Bij glas dat in de tussenruimte gevuld wordt met droge lucht gebruikt men meestal normaal glas, voor het glas dat in de tussenruimte met edelgas wordt gevuld hoog rendement glas. Ook afhankelijk van de uiteindelijke prijzen van het dubbel glas is het arbeidersloon, kan men de ramen zelf zetten is men een stuk goedkoper uit dan dat men het moet laten doen. Ook de maten van de ramen zorgen natuurlijk voor prijsverschillen.

Belangrijk is een goede prijsvergelijking, ga daarvoor kijken op het internet. Houdt ook, vooral in het najaar de vele acties in de gaten. Het besparen op de stookkosten is gemakkelijker te berekenen. Gemiddeld verdient men bij een huis met normaal dubbel glas driehonderd euro per jaar op de stookkosten en bij hoog rendement glas ongeveer vierhonderd vijf en twintig euro per jaar. Men moet dan wel alle ramen van het huis van dubbel glas voorzien. In sommige gemeenten ontvangt men voor isoleren subsidie, waardoor de uiteindelijke prijs ook nog lager wordt.

samenom banner