dubbel glas subsidie

Door het Ministerie van Wonen, Wijken en Integratie is een subsidieregeling in het leven geroepen voor het aansporen van betere isolatie door middel van dubbel glas voor huiseigenaren. De subsidieregeling loopt nog tot 31 december dit jaar. De dubbel glas subsidie is aan te vragen als men een woning bezit van voor 1995 en men minimaal vijf vierkante meter dubbel glas laat plaatsen. De hoogte van de subsidie voor dubbel glas bedraagt 20 procent korting tot een maximaal bedrag van elfhonderd euro.

overstappen banner

De subsidie voor dubbel glas is in de eerste plaats in het leven geroepen om de economie weer op gang te brengen. Door de regeling kunnen huiseigenaren voor een redelijk bedrag dubbel glas laten plaatsen en daarmee bezuinigen op hun energiekosten. Door het subsidiƫren van huisisolatie waaronder het dubbel glas krijgen huiseigenaren meer koopkracht en wordt de werkgelegenheid gestimuleerd. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Bij dubbel glas is er minder CO2 uitstoot.

De dubbel glas subsidie kan via het internet aangevraagd worden. Op de pagina meermetminder.nl kan men een coupon aanvragen die bij een erkend glaszetters bedrijf ingewisseld kan worden. De subsidie voor dubbel glas wordt door het bedrijf meteen van de rekening afgetrokken. De coupon voor de subsidie voor dubbel glas is vier maanden geldig, men kan eenmaal een coupon aanvragen. De datum van aanvraag geldt als de ingangsdatum voor de vier maanden. Bovenop de subsidie voor dubbel glas zijn er ook gasleveranciers die bij een goede isolatie korting geven.

samenom banner