Eiken regenton

De reuk van nat hout, het nostalgisch gezicht en de herinnering aan vroeger zorgen ervoor dat de eiken regenton weer regelmatig wordt gesignaleerd in de achtertuin. De hoepels zijn dan wel niet meer vervaardigd uit wilgentenen maar uit gegalvaniseerd metaal om roesten tegen te gaan, het doet niets af aan het ouderwetse gevoel weer terug in grootmoeders tijd te zijn.

overstappen banner

Een eiken regenton maakt het milieubewuste plaatje compleet. Eiken is een duurzaam product en past prima in de tuin vanwege zijn natuurlijk materiaal. Omdat hout water opneemt omdat het een levend product is, is de eiken regenton bij uitstek geschikt om dat te doen waarvoor hij aangeschaft is, het opvangen van hemelwater. Het opgevangen regenwater wordt in een natuureigen product opgevangen wat de kwaliteit alleen ten goede kan komen.

Een eiken regenton is van hout en werkt. Zou na verloop van tijd de regenton gaan lekken dan hoeft men juist omdat het een natuurproduct is de regenton niet te vervangen. Lekdicht maken kan door vloeibaar hout te gebruiken maar ook op een natuurlijke manier. Door het krimpen van hout gaat de regenton lekken, vul de regenton met hooi en water, afdekken met een gewicht dat zwaar genoeg is om druk uit te oefenen zoals zware stenen en een paar dagen wachten. Door het vocht en de druk zet de eiken regenton weer uit en het lekken stopt. Het voordeel van een natuurproduct is dat het leeft en men op een goedkope natuurlijke wijze het materiaal kan beïnvloeden.

samenom banner