Eiken schouw

Een schouw gemaakt van eikenhout is met name een decoratieve schouw. Vooral in kamers waar men gezelligheid zoekt, zoals de woonkamer, de keuken of zelfs de slaapkamer, kan een eiken schouw een echte aanwinst betekenen. Men kan bovendien kiezen uit een groot aantal modellen en stijlen. Zo kan men kiezen voor een eiken schouw met klassieke ornamenten of juist eentje die strak is opgezet.

overstappen banner

Men kan dus een schouw van eikenhout in allerlei interieurs plaatsen. Naast het klassieke of romantische interieur kan een eiken schouw ook een prima plaatsvinden in een strak en modern vertrek. In een eiken schouw kan men eveneens verschillende haarden of kachels plaatsen. Zo kan men bijvoorbeeld denken aan een elektrische haard of kachel maar ook een gelhaard zal zeker niet misstaan in een eiken schouw.

Het hout van een eiken schouw kan men behandelen op een manier die het beste past bij de persoonlijke smaak en het interieur waarin de schouw staat. Zo kan men een transparante lak gebruiken om een natuurlijke look te krijgen terwijl men door een donkere beits op het eikenhout aan te brengen een warme klassieke sfeer op zal roepen. Uiteraard heeft de behandelmethode van het hout ook invloed op de wijze van reiniging van de schouw. Met al deze factoren dient men rekening te houden wanneer men besluit een eiken schouw aan te schaffen.

Doordat eikenhout een harde houtsoort is kan men er tamelijk zeker van zijn dat de schouw een tamelijk lange levensduur tegemoet kan zien. Door voor een dergelijke schouw te kiezen is men dus verzekerd van de aanblik van een echt pronkstuk in het vertrek of zelfs het gehele huis.

samenom banner