Energie aanbieders

Een overzicht van alle Energie aanbieders

Het aantal energie aanbieders is de afgelopen jaren fors toegenomen. Het aanbieden van energie is, zeker na het vrijgeven van de energiemarkt, voor veel bedrijven de kip met de gouden eieren geworden. Er zijn energieaanbieders die zelf zorg dragen voor het opwekken, het vervoeren en het verkopen van de energie. Verder beheren ze ook nog eens zelf het netwerk waarlangs de energie vervoerd zal worden van de energiecentrale tot aan de meterkast van de klant. Dit zijn vaak, de reeds voor de liberalisering van de energiemarkt, bestaande energiebedrijven. Meestal grote bedrijven die momenteel een leidende positie in de energiemarkt innemen.

overstappen banner

 

Kleine Energie aanbieders

Daarnaast zijn er een groot aantal kleinere energie aanbieders bijgekomen die hun energie meestal weer van grote energiebedrijven afnemen (dit kunnen zowel bedrijven uit het binnen- als het buitenland zijn). Ontdek de actuele energie aanbiedingen! Doordat ze relatief grote hoeveelheden energie afnemen gebeurt dit tegeen een lager tarief dan dat van de doorsnee consument. De kleine energieaanbieders kunnen dan ook hun ingekochte energie alsnog tegen een bepaalde winst doorverkopen aan hun klanten. Door energie vergelijken ontdekt u de goedkoopste aanbieder!

 

Toename Energie aanbieders

Nadat de liberalisering van de energiemarkt schoten de diverse energie aanbieders als paddenstoelen uit de grond en allemaal wilden ze zoveel mogelijk klanten werven. Dit doen ze door allerlei aanbiedingen te doen met diverse constructie en kortingen wanneer een consument bereid is voortaan zijn of haar energie bij juist deze aanbieder af te gaan nemen.

 

Energie aanbieders concurrentie

Men ging, als energie aanbieders, steeds meer met elkaar de concurrentie aan. Het gevolg hiervan is dat men als consument gebruik kan maken van aantrekkelijke voorwaarden en tarieven en zo een aanzienlijk bedrag kan besparen op de uiteindelijke energienota. Zeker nu de consument zelf kan kiezen bij welke energie aanbieder er één of meerdere producten worden afgenomen, is het voor de aanbieders zaak zoveel mogelijk nieuwe klanten in hun bestanden te krijgen.

samenom banner