Energie berekenen

Energie berekenenEenvoudig energie berekenen via internet

Energie berekenen kan tegenwoordig eenvoudig via internet. Nagenoeg iedereen maakt vandaag de gebruik van allerlei apparaten die energie gebruiken. Deze energie komt echter niet uit de lucht vallen en men moet deze afnemen van een energieleverancier zoals het gas- of energiebedrijf. Deze bedrijven leveren hun energie uiteraard niet gratis wat resulteert in een energienota aan het einde van elk verbruiksjaar.

overstappen banner

 

Energie berekenen voorkomt vervelende verassingen

Om niet voor al te grote verrassingen te komen staan betalen de meeste mensen periodieke voorschotten. Een dergelijk voorschot is gebaseerd op de verbruiksgeschiedenis of op een schatting. Door het doorgeven van de meterstanden, na het afsluiten van een contract en daarna elk jaar, kan het energiebedrijf bepalen hoeveel energie er is verbruikt en hoeveel men dus hoe hoog het te betalen bedrag zal zijn.

 

Energie berekenen of schatten?

Om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan kan men zelf een goede schatting maken van het totale energieverbruik. Dit kan men doen door van alle apparaten het verbruik te bepalen. Men vermenigvuldigt het verbruik van een apparaat (dit staat er meestal op aangegeven of is in de handleiding te vinden) met de uren dat dit apparaat in werking is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een energiemeter in het stopcontact te plaatsen waarin dan de stekker van het apparaat wordt gestoken om op die manier het elektriciteitsverbruik vast te kunnen stellen.

 

Al het energieverbruik optellen

Door het verbruik van alle apparaten, dus ook lampen en dergelijke, bij elkaar op te tellen komt men op een totaal energieverbruik. Een dergelijke berekening maken is echter een heleboel werk en kost erg veel tijd. Om toch te kunnen achterhalen wat het energieverbruik van een huishouden is zijn er op internet allerlei rekenhulpen te vinden die door het ingeven van een aantal gegevens bij benadering het verbruik kan bepalen. Vermenigvuldig het verbruik met de kostprijs van de energie en men heeft de kale jaarrekening dus zonder belasting en dergelijke.

samenom banner