Energie besparing tips

Tegenwoordig hebben veel mensen hun mond vol van energie besapring en alles wat daartoe zou kunnen bijdragen. Vooral de energie die op conventionele manier, dus met behulp van de verbranding van fossiele brandstoffen, wordt opgewekt dient bespaart te worden. Deze processen zorgen er namelijk voor dat er een uitstoot van schadelijk stoffen in de lucht plaatsvindt zoals het welbekende broeikasgas CO2.

overstappen banner

Hoewel het niet altijd meevalt om aan energie besparing te doen in een maatschappij die vol is gepropt met energieverslindende apparaten zijn er toch steeds meer mensen die een poging durven te wagen. De reden hiervoor kan zowel financieel als milieuvriendelijk zijn.

Door slechts een paar kleine aanpassing in huis en/of de leefgewoontes aan te passen kan men per jaar flink wat energie besparen. Zo kan men onder andere: – De verwarming niet laten branden wanneer men niet in een ruimte/pand aanwezig is. – De thermostaat een graad lager zetten en zich warmer kleden. – Geen lichten laten branden in een ruimte/pand waar men niet aanwezig is. – Een pand voorzien van een goede isolatie door het aanbrengen van dak- en spouwisolatie en dubbele beglazing. – Elektrische apparaten helemaal uit te zetten in plaats van ze op stand-by te laten staan. – Vaker per fiets of te voet te gaan in plaats van de auto te nemen. – Energiezuinige apparaten aan te schaffen en energieverslinders de deur uit te doen. – Spaar- en LED-lampen te gebruiken in plaats van gloeilampen. – De wasmachine geen halve was te laten draaien maar te wachten tot de trommel helemaal gevuld is. – Was niet in de wasdroger te stoppen maar aan de lucht te laten drogen. – Een douche te nemen in plaats van een bad en dan niet langer dan twee minuten douchen.

samenom banner