Energie kleding

Energie kleding met keurmerk

Weet jij waar je kleding vandaan komt? Energie kleding is steeds meer “een ding” tegenwoordig. Kleding die milieuvriendelijk is raakt steeds meer in de mode. Doordat deze kleding meestal is voorzien van speciale Keurmerken helpen bij het kiezen van kleding die het milieu zoveel mogelijk ontziet. Men kan verder milieubelasting terugdringen door (tweedehands)kleding langere tijd te blijven gebruiken.
De milieubelasting van kleding ontstaat met name tijdens de productie ervan De druk op het milieu die kleding uitoefent kan worden verlaagd door het hergebruiken en het langer gebruiken van kleding.

overstappen banner

 

Energie kledingEnergie kleding tips

Diverse stoffen laten zich, als het om milieubelasting gaat, lastig vergelijken. Katoen springt er echter heel duidelijk negatief uit: de teelt van katoen vergt namelijk erg veel water, bestrijdingsmiddelen en energie. In de kast van de meeste Nederlanders hangt met name kleding gemaakt van katoen. Kleding van dierlijke of plantaardige oorsprong vormen een erg klein deel van de garderobe.
Wil men milieuvriendelijke kleding gaan dragen dan volgen hier enkele tips:

 

  • Koop kleding die voorzien zijn van een milieukeurmerk.
  • Voor speciale gelegenheden kan men kleding huren in plaats deze te kopen..
  • Koop tweedehands kleding en/of ruil kleding met anderen.
  • Men koopt beter weinig kleding van goede kwaliteit die u regelmatig draagt, dan veel goedkope kleren die men minder draagt.
  • Probeer voor de gangbare katoen alternatieven stoffen te vinden.
  • Om kleren langer mooi te houden kan men deze het beste volgens het voorschrift wassen want dan blijven ze langer mooi.
  • Breng afgedankte kleren naar een kledingcontainer of verkoop deze op de tweedehandsmarkt/in een tweedehandswinkel.

 

Energie kleding en het milieu

Men hoeft geen geitenwollen sokken of modelloze zakken te dragen om met kleding rekening te kunnen houden met het milieu. Steeds meer bedrijven ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Trendy mode kan namelijk prima samengaan met respect voor het milieu.

samenom banner