Energie toekomst

Hoe ziet de Energie toekomst eruit?

De energie toekomst, hoe gaat die eruit zien? In het verre verleden was het eenvoudig om energie op te wekken: men sprokkelde wat hout bij elkaar en stookte hier een vuurtje van. Later ging men hiervoor haarden en kachels inzetten en gebruikte men ook andere brandstoffen om energie op te kunnen wekken. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld kolen, aardgas en zelfs aardolie.

overstappen banner

 

Energie toekomstEnergie in het verleden

Toen halverwege de vorige eeuw steeds meer woningen werden aangesloten op het openbare lichtnet werd elektriciteit één van de meeste belangrijke vormen van energie in zowel huishoudens als bedrijven. Voor het opwekken van elektriciteit is overigens ook energie nodig die in veel gevallen wordt gehaald uit de verbranding van de fossiele brandstoffen.

 

Opraken van brandstoffen

Het probleem is nu dat deze brandstoffen steeds verder opraken en er een schaarste aan het ontstaan is. Deskundigen verwachten dan ook dat men over enkele decennia deze brandstoffen vrijwel nergens meer kan delven of winnen. De reden: ze zijn opgebruikt.

 

Energie toekomst plaatje

Voor de toekomst dient men dus op zoek te gaan naar alternatieve bronnen om energie mee op te kunnen wekken. Dit dienen schone en duurzame bronnen te zijn zodat men niet alleen voorkomt dat ze eveneens uitgeput raken maar ook dat ze niet schadelijk zijn voor het milieu. Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft namelijk als enorm nadeel dat er broeikasgassen ontstaan die zorgen voor de opwarming van de aarde met alle vervelende gevolgen van dien.
Het beeld dat men tegenwoordig van de toekomst heeft is met name gebaseerd op de ervaringen die men nu heeft met duurzame energie zoals zonne-energie, windenergie en waterkrachtenergie. Door deze verder te onderzoeken en te ontwikkelen kan men ervoor zorgen dat er ook in de toekomst energie zal zijn waarvan de gehele mensheid gebruik kan maken.

samenom banner