Energie vergelijking

Niet alleen door de fluctuerende prijzen die voor energie worden gerekend maar ook door de steeds groter wordende concurrentie tussen de energieaanbieders ziet de consument bijna door de bomen het bos niet meer. Om te kunnen besparen op de energienota doet men er dan ook goed aan eens een aantal energiebedrijven onder de loep te nemen.

overstappen banner

Men kan dit geheel op eigen hotje gaan doen en de websites van alle aanbieders gaan bezoeken en daar de producten en de hierbij geldende voorwaarden onderling vergelijken. Dit is echter een tijdrovend en saai karwei dat nog onnodig is ook. Er bestaan namelijk een groot aantal websites op het internet waar deze vervelende klus al is gedaan. Men heeft daar namelijk niet alleen verschillende aanbieders onderling vergeleken en hun tarieven weergegeven ook kan men er in veel gevallen terecht voor het direct overstappen naar een aanbieder met een interessante aanbieding.

Bij de vergelijking van energie dient men rekening te houden met de verschillende soorten contracten en tarieven die worden gehanteerd. Zo zijn bijvoorbeeld de vaste contracten naarmate ze voor langere tijd worden afgesloten doorgaans wat goedkoper dan een variabel contract bij dezelfde aanbieder. Maar ook zogenaamde nachttarieven zijn in de regel aanmerkelijk lager dan de normale tarieven van een aanbieder. Hier komt wel bij dat men voor het afsluiten van een contract voor nachtstroom een hoger vastrecht dient te gaan betalen dan wanneer men energie afneemt tegen het normale tarief.

Hoewel veel mensen uiterst tevreden zijn over de service van hun huidige energieaanbieder kan het soms toch een behoorlijke som geld op jaarbasis opleveren wanneer men zou overstappen naar een andere contractvorm of zelfs een totaal andere aanbieder.

samenom banner