EPS isolatie

EPS isolatie is door het gemakkelijk op maat maken en lichtgewicht volume voor veel mensen de meest geliefde manier van isoleren in huis. Eps isolatie ofwel tempex platen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en worden vaak tegen schuine kanten op de zolder en in raamkoepels gebruikt. EPS isolatie wordt al veel jaren gebruikt, in het begin wisten de mensen niet eens dat het materiaal een isolerend effect had op muren in huis. Men gebruikte het materiaal om bijvoorbeeld schimmelmuren weg te werken of als wandbekleding bij het maken van een zolderkamer. Het tempex was goedkoper dan het laten bezetten van de muren.

overstappen banner

Bij EPS isolatie heeft men een gegarandeerde duurzaamheid van het materiaal, het materiaal heeft een hoge druksterkte en neemt nagenoeg geen water op waardoor het materiaal bacterie- en schimmelvrij blijft. Eps isolatie ofwel piepschuim- of hardschuim is voor alles een goedkope manier van isoleren en is uit
milieu oogpunt bezien niet beter of slechter dan andere isolatiematerialen. EPS isolatie is zelfs de enige vorm van isoleren die honderd procent recyclebaar is.

EPS isolatie kan men kopen als isolatieplaten voor bijvoorbeeld plafond of als bedekking van houten planken bij een schuin lopend dak. Ook is EPS isolatie verkrijgbaar als balletjes om hiermee bijvoorbeeld de kruipruimte van het huis te isoleren. Vooral in oudere huizen waar vocht nogal een probleem kan zijn in met name de douche- en wc ruimtes is EPS isolatie een gemakkelijk aan te brengen isolering waar vocht- en schimmelplekken niet op in kunnen werken.

samenom banner