Fabrikanten zonnepanelen

Fabrikanten zonnepanelen neemt toe

Er komen steeds meer Fabrikanten zonnepanelen bij tegenwoordig. De steeds hoger worden energierekeningen en de steeds groter wordende vraag naar schone en duurzame energie heeft gezorgd voor een waar gat in de markt zonnepanelen. De fabrikanten van deze panelen schieten bijna als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen in ons land maar overal ter wereld gaan bedrijven zonnepanelen en zonnecollectoren ontwikkelen en/of produceren.

overstappen banner

 

Fabrikanten zonnepanelenFabrikanten zonnepanelen bevinden zich in China

De meeste zonnepanelen worden in China geproduceerd, al dan niet in opdracht van Europese bedrijven. Het kans dus voorkomen dat men een zonnepaneel koopt waarop de naam van bijvoorbeeld een Duits of een Frans bedrijf staat vermeld. Dit bedrijf heeft echter een productieopdracht afgegeven aan een Chinese fabrikant die dan de zonnepanelen volgens de Europese normen vervaardigd. Sommige bedrijven in Europa laten, om zeker te zijn van de kwaliteit van de panelen, een re-identicatie uitvoeren.

 

Fabrikanten zonnepanelen leveren aan het Westen

In de regel bieden Chinese fabrikanten ook zonnepanelen aan op de westerse markt. De prijzen van de producten liggen dan aanmerkelijk lager dan de zonnepanelen die door, of in opdracht van, Europese bedrijven zijn gefabriceerd. Iedereen die een voordelig systeem wil aanschaffen, dat gemaakt is door een Chinees bedrijf, moet er wel rekening mee houden dat de kwaliteit van de producten soms ook wat minder is dan de zonnepanelen die voor of door een Europees bedrijf zijn geproduceerd. Goedkoop zou dus, wanneer men niet oppast, weleens duurkoop kunnen zijn.

 

Fabrikanten zonnepanelen verlagen prijzen

Doordat de vraag naar zonnepanelen onder druk staat zijn fabrikanten steeds vaker geneigd hun producten tegen lagere prijzen op de markt te brengen. Dit is vervelend voor de bedrijven maar zeer zeker erg gunstig voor iedereen die zonne-energie wil gaan gebruiken en dus overwegen om zonnepanelen aan te schaffen.

samenom banner