Gas besparen

gas besparenGas besparen betekent geld besparen!

Gas besparen klinkt heel aantrekkelijk. De laatste jaren is de prijs voor een kubieke meter gas fors gestegen. Deze stijging heeft niet alleen te maken met de stijging van de basisprijs van het gas (die vaak gekoppeld is aan de prijs van aardolie) maar ook met de belastingen en heffingen die de overheid over elke kubieke meter gas wil innen. Steeds meer mensen willen daarom hun gasverbruik zoveel mogelijk terugdringen. Gas besparen is echter voor het milieu. Doordat men immers minder gas verbrand zal er ook minder uitstoot zijn van schadelijke broeikasgassen zoals CO2.

overstappen banner

 

Eenvoudig op gas besparen

Om een dergelijke besparing te kunnen bewerkstelligen kan men een aantal dingen gemakkelijk zelf doen. Zo kan men ervoor zorgen dat de woning waarin men woont voorzien wordt van dubbel glas. Verder kan men het huis goed isoleren door zowel dak- als spouwisolatie aan te (laten) brengen. Hierdoor kan er immers geen warme lucht van binnen naar buiten ontsnappen en hoeft de verwarmingsketel niet zo vaak en ook niet zo lang te branden wat het nodige aan gas kan besparen.

 

Gas besparen door goede ketel

Door bovendien een verwarmingsketel aan te schaffen met een hoog rendement gaat men minder gas verbruiken voor eenzelfde comfortabele leefklimaat. Deze Hoog Rendementsketels kunnen per jaar een behoorlijk bedrag op de gasnota in mindering brengen.

 

Gas besparen door gewoonteverandering

Door een aantal gewoontes te veranderen bespaart men eveneens een heleboel gas. Hierbij kan men denken aan korter de warme kraan open te laten staan om te douchen en koud water te gebruiken wanneer men de handen wast. Gebruik een teiltje water om af te wassen in plaats van de warme kraan te laten lopen. Men kan verder ook nog de thermostaat van de verwarming een graad lager zetten om zo tientallen euro’s per jaar aan gas te besparen. Gaat men weg dan kan de verwarming op een nog lagere stand of zelfs helemaal uitgezet worden.

samenom banner