Gas open haarden

De sfeer en gezelligheid die een openhaard met zich meebrengt spreekt een grote groep mensen enorm aan maar lang niet iedereen heeft zin in het stof dat er ontstaat bij het ontbranden van een open haardvuur. Het sjouwen met blokken haardhout is evenmin een aanlokkelijk vooruitzicht. Om toch te kunnen genieten van een prachtig haardvuur kan men in plaats van een echte open haard een exemplaar aanschaffen dat op gas werkt.

overstappen banner

Tegenwoordig kan men gas open haarden in allerlei soorten, maten en stijlen vinden. Dus of men nu houdt van een klassieke uitstraling of juiste een strakke moderne look er is altijd wel een gas open haard te vinden die aansluit bij de persoonlijke smaak en voorkeuren. Men heeft bovendien vaak de keuze of men een gas open haard wil met, of juist zonder, afstandsbediening. Welke methode men ook kiest maakt voor de gastoevoer geen enkel verschil deze verloop altijd eenvoudig en is goed te regelen.

Een gas open haard lijkt qua uiterlijk veel op een echte open haard. Er zit geen ruit of deur waardoor men het idee krijgt met een echt open haardvuur te maken te hebben. Ondanks de namaak houtblokken is er toch een natuurlijk effect gecreƫerd waarbij het lijkt alsof het vuur echt het hout verbrand.

Omdat er door gas open haarden veel ballastlucht wordt aangezogen heeft een dergelijke open haard een erg laag rendement, dit is slechts 20 procent. De rest van de warmte gaat verloren via de afvoer. Men dient bij gas open haarden er altijd voor te zorgen dat er voldoende lucht bij kan komen. Is er in een woning een mechanisch afzuigsysteem voor lucht aanwezig dan is men verplicht om een zogenaamde rookgasventilator te installeren.

samenom banner