Gashaard zonder afvoer

In tegenstelling tot de conventionele gashaarden die aangesloten moeten worden op een afvoerkanaal om zo hun verbrandingsgassen te kunnen lozen, zijn er vandaag de dag ook gashaarden zonder een dergelijke afvoer opde markt gekomen.

overstappen banner

Deze gashaarden kunnen zonder een afvoer worden geplaatst omdat er een zeer nauwkeurig afgestelde brander in is geplaatst die al het gebruikte gas zal worden omgezet in waterdamp en CO2 (kooldioxidegas). CO2 is een gas dat voor de gezondheid van mensen geen kwaad kan. Men ademt het immers zelf ook uit. Bovendien zullen de verbrandingsgassen voordat ze de gashaard verlaten eerst door een katalysator worden geleid zodat de verwarmde lucht van goede kwaliteit zal zijn op het moment dat deze de ruimte in komt.

De gashaarden zonder afvoer zijn overigens allemaal uitgerust (dit is wettelijk opgelegd) met een beveiliging die de haard uitschakelt zodra er niet voldoende zuurstof bij het verbrandingsproces aanwezig is. Dit kan namelijk zorgen voor een onvolledige verbranding van het gas met als restproduct het dodelijke koolmonoxidegas (CO).

Een groot voordeel van een gashaard zonder afvoer is dat deze haard gemakkelijker te plaatsen is. Men is niet langer afhankelijk van de aanwezigheid of het aanleggen van een schoorsteen of rookkanaal. Samen met het grote scala aan gashaarden zonder afvoer dat verkrijgbaar is kan men altijd wel een passend exemplaar vinden dat aansluit bij de persoonlijke smaak en de rest van het interieur.

Door het plaatsen van een gashaard zonder afvoer kan men overal in huis warmte en sfeer creƫren. Of dit nu in de woonkamer, keuken of zelfs de slaapkamer is, het kan allemaal.

samenom banner